Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ EFSANE ŞEF ZUBIN MEHTA’YA

42. İstanbul Müzik Festivali ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’, ünlü orkestra şefi Zubin Mehta'ya verilecek. Ödül töreni 21 Haziran'da yapılacak.

42. İstanbul Müzik Festivali’nin “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”, yaşayan en büyük orkestra şeflerinden biri olarak kabul edilen Zubin Mehta’ya verilecek. Zubin Mehta’ya ödülü, 21 Haziran Cumartesi akşamı 20.30’da Aya İrini Müzesi’ndeki, arp sanatçısı Xavier de Maistre ile L’Arte del Mondo konseri öncesinde, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak tarafından sunulacak.

Zubin Mehta, henüz 25 yaşındayken Viyana, Berlin ve İsrail Filarmoni Orkestraları’nı yöneterek başladığı kariyeri boyunca, aralarında Los Angeles Filarmoni, New York Filarmoni, Bavyera Devlet Operası, Maggio Musicale Fiorentino gibi orkestraların Müzik Direktörlüğünü üstlendi. 1981 yılında İsrail Filarmoni Orkestrası’nın “Yaşam Boyu Müzik Direktörü” seçilen sanatçı pek çok nişan ve ödülün sahibi.

Festivalde bugün ise “Yıldızlarla Oda Müziği”nin ikinci buluşmasında “Papavrami, Phillips ve Guy”, Beethoven ve Brahms’ın gençlik dönemi yapıtlarından oluşan programla dinleyicisiyle buluşacaklar.


SH  20.06.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.