Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TÜRKİYE’NİN KÜLTÜR GİRİŞİMCİLERİ BELLİ OLDU

British Council Genç Yaratıcı Girişimci Yarışması 2014 Kültür Ödülü sahiplerini buldu.

Türkiye'nin Kültür Girişimcileri Kerem Alper ve Erdem Dilbaz oldu.

Yaratıcı sektörler için umut vaad eden girişimcileri belirleyen ve bu kişiler arasında köprü kuran British Council Genç Yaratıcı Girişimci Programı bu yıl kültür ve teknolojinin kesiştiği alanlarda faaliyet gösteren girişimcileri bir araya getiriyor. Yenilikçi model ve platformlar kullanarak kültürü geniş kitlelere ulaştırmayı hedefleyen Kerem Alper ve Erdem Dilbaz, Mayıs ayı basında duyurulan British Council Genç Yaratıcı Girişimci 2014 Kültür Ödülü'nün sahipleri oldular.

Brezilya, Rusya, Güney Afrika, Mısır, İspanya ve Zambiya'dan seçilen toplam 12 girişimcinin arasında Türkiye'yi Alper ve Dilbaz temsil edecek. 2014 Kültür Ödülü'nü kazanan girişimciler, Temmuz ayında kültür girişimciliği için dünyanın en önemli zirvelerinden biri olan Remix Zirvesi'ne katılacakları bir haftalık bir İngiltere ziyaretinde bulunacaklar. Girişimciler aynı zamanda, İngiltere yaratıcı sektörlerinin önde gelen isim ve kurumlarıyla tanışıp, onlarla birlikte toplantı, atölye çalışmaları ve seminerlere katılacaklar.

Ödül kazananlara sunulan programın, İngiltere ve Türkiye arasında geniş çaplı kültürel is bağlantıları kurabilmek adına oldukça önemli bir fırsat olduğunu belirten British Council Sanat Direktörü Esra A. Aysun "Türkiye'nin yaratıcı sektörlerde girişimcilik için önemli bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. Ödülümüzü kazanan genç girişimcilerimizin ise British Council'ın sağladığı bu fırsatla çalışmalarını girişimcilikte şüphesiz dünya lideri olan İngiltere'deki meslektaşlarıyla fikir alış verisinde bulunarak ilerleteceklerine inanıyoruz" dedi.


SH  20.06.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.