Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

21. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ BAŞLADI

İKSV tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 21. İstanbul Caz Festivali, FOURinthePOCKET konseriyle başladı.

Avusturya Kültür Ofisi bahçesinde gerçekleştirilen 21. İstanbul Caz Festivali açılış töreninin sunuculuğunu İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin üstlendi.

Törende, festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri İKSV Genel Müdürü Görgün Taner tarafından takdim edildi.

Açılış töreninin ardından, vokalde Elif Çağlar, klavyede Çağrı Sertel, basgitarda Alp Ersönmez, davulda Mert Önal ve saksafonda Toygun Sözen'den oluşan FOURinthePOCKET, festivale özel bir konser verdi. Topluluk, açılış gecesi için festivale geçmiş yıllarda konuk olan birçok sanatçının eserlerinden ve yepyeni şarkılarından oluşturdukları özel bir repertuvar seslendirdi.

21. İstanbul Caz Festivali, 16 Temmuz'a kadar 13 farklı mekanda aralarında Hugh Laurie, Katie Melua, Chick Corea, Stanley Clarke, Richard Bona ve Brad Mehldau gibi ustaların yanı sıra Cecile Mclorin Salvant ve Kellylee Evans gibi uluslararası cazın yükselen isimlerinin de yer alacağı 200'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak.

Festival, ilk haftasında, Zülfü Livaneli’nin, Mevlana Celaleddin Rumi'nin İngilizce şiirleri üzerine bestelediği yeni eseri "Rumi Suite-The Eternal Day"in Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak. Festival ayrıca bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek "Parklarda Caz" etkinliğiyle de cazın sihrini şehrin parklarına taşıyacak.


AA  2.07.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.