Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

III. 2. EL KISA FİLM FESTİVALİ BİR İLK

12-22 Şubat 2009 tarihleri arasında Ankara’da üçüncüsü gerçekleştirilecek olan 2. El Kısa Film Festivali, bu yıl da bir başka ilke imza atarak “Fest Card” uygulamasını başlattı.

“Fest Card” sahipleri, pek çok kitabevi, sahaf ve 2. el mağazadan İNDİRİMLİ alış veriş yapabilecek, pek çok kafe ve barın hizmetinden İNDİRİMLİ olarak yararlanabilecek, festival parti ve konserlerine de İNDİRİMLİ olarak girebilecekler. Festival süresince devam edecek bu uygulama sayesinde, özel film gösterimlerine, söyleşilere, seminerlere, Ankaralılar için özel hazırlanmış olan atölye ve ‘workshop’lara da ÜCRETSİZ olarak katılmak mümkün olacak.

İlki, 2007 yılında gerçekleştirilen 2. El Kısa Film Festivali bu yıl da, “Elemiyoruz, Ellemiyoruz” sloganı ile yola koyuldu. Daha önce en az bir kısa film festivalinden hüsranla evine dönen, elenmiş kısa filmlerin katılabildiği 2. El Kısa Film Festivali’ne gönderilen her film festival boyu gösterimde olacak, jüri tarafından değerlendirmeye alınacak ve bu değerlendirmeler yönetmenine aktarılacaktır.
Bu yıl 12–22 Şubat 2009 tarihleri arasında üçüncüsü yapılacak olan 2. El Kısa Film Festivali, tarihinde ilk kez bir kısa filme, “Övgüye Değer Film” ödülü verecektir.
Geçen yıllarda olduğu gibi festivale katılacak filmler, oluşturulan 4 farklı kategoride yer alan jüri üyelerince ayrım yapılmaksızın değerlendirilip yönetmenlerine raporlanacak, ardından bu yıl ilk kez uygulanacak bir seçimle aralarından bir tanesine “Övgüye Değer Film” ödülü takdim edilecektir. Festival yönetimi, ödül sahibi filmin yönetmenine hayalindeki kısa filmi çekebilmesi için gereken teknik ekip ve donanımı sağlayarak filmin yapımcılığını üstlenecek, filmin tamamlanması için yönetmene 2 gün - 2 saat - 2 dakika - 2 saniye süre verecektir. Telif hakkı yönetmende kalacak olan kısa filmin, ulusal-uluslararası 33 kısa film yarışmasına gönderilmesine de ön ayak olacaktır.

Bu yıl, Nejat İşler, Erkan Can, Cem Özer, Fadik Sevin Atasoy, Nilüfer Açıkalın, Saadet Işıl Aksoy, Güven Kıraç, Halim Ercan, Suzan Kardeş, Mehmet Ali Arslan, Murat Akser, Selim Demirdelen,, Zeki Demirkubuz, Özcan Alper, Derviş Zaim, Hüseyin Karabey, Gökçe Pehlivanoğlu, Tan Tolga Demirci, Barış Bayraktar, Can Kılcıoğlu, Deniz Duygu Vural, Prof. Dr. Bülent Vardar (Marmara Ünv.), Prof.Dr. Işık Özkan (Yeditepe Ünv.), Murat Asker (Kadir Has Ünv.), Doç.Dr. Mutlu Binark (Başkent Ünv.), Doç.Dr. Özcan Yağcı (Başkent Ünv.), Bülent Özkam (Ankara Ünv.), Prof.Dr. H. Hale Künüçen (Gazi Ünv.), Thomas Balkenhol (ODTÜ) isimlerinden oluşan jürinin seçeceği “ Övgüye Değer Film” ödülü, 22.02.2009 tarihinde Ankara-Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak törenle sahibine verilecektir.

FEST CARD ANA DAĞITIM NOKTALARI:
İmge Kitabevi (Kızılay)
Megavizyon (Tunalı Hilmi Caddesi)
Best Müzik Kitap (Bahçelievler)
Mülkiyeliler Birliği (Kızılay)

İNDİRİM NOKTALARI:
Mısır Cafe / Cafe Lins / Nil Bar / Mülkiyeliler Birliği / Ardıç Kitabevi / Plaklı Figüran / Mascha / Trafo Bar / Cafe Daniel’s / Best Müzik Kitap / Tint Cafe/ Locus Solus / Turta Bistro Patisseria / Tömbeki / Kurgu Kültür Kafe / Mushroom / Cafe TeaHouse / Cafe Chino / Mizansen Cafe / GETTO Bar / Tırtıl Cafe / Scarce / Pampero Cafe Arjantin / Aşiyan Sahaf / Çiğköftem / EskiYeni Bar / RBG Multimedya / Pampero Cafe Bahçelievler / Orta Dünya Cafe / Aylak Madam / Cafe Gezievi / DDT / Tunalı Megavizyon / Bianca Cafe / Filim Hakan / AFSAD / Adım Sanat

BİLGİ İÇİN:

www.ikincielfestivali.org
www.2ef.org
ikincielfestivali@gmail.com


Sanatsal Haber  11.02.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.