Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BURHAN DOĞANÇAY’IN OBJEKTİFİNDEN DÜNYA

Türkiye’nin en önemli sanatçılarından Burhan Doğançay’ın, ilk kez sergilenecek fotoğrafları Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda sanatseverlerle buluşuyor.

Doğançay’ın objektifine yansıyan eserlerin yer aldığı sergiye, ülkemizin ilk Çağdaş Sanat Müzesi olan Doğançay Müzesi, onuncu yıldönümünde ev sahipliği yapıyor.

Burhan Doğançay’ın 85. doğum yıldönümü ve Doğançay Müzesi’nin 10. yılını kutlamak için düzenlenen sergide Doğançay’a ait 100’e yakın fotoğraf yer alıyor.

Kent duvarlarını ait olduğu ülke, şehir, mahalle ve sokağın sosyo ekonomik yüzü ve toplumun aynası olarak gören Doğançay’ın fotoğraf karelerinde New York’tan Togo’ya dünyanın dört bir yanından izler bulunuyor.

Brooklyn Köprüsü’nün 1986 - 1987 yıllarındaki ilk büyük bakımı sırasında köprünün üzerine çıkmasına izin verilen tek sanatçı olan Doğançay’ın çektiği çok özel New York fotoğrafları, serginin en değerli parçalarından sayılıyor.

Burhan Doğançay’ın farklı coğrafyalardan tanıklık ettiği ve sanat yaşamında izleri olan anları yansıtan sergi, 12 Eylül 2014 – 07 Haziran 2015 tarihleri arasında her gün, Doğançay Müzesi’inde, 10:00 – 18:00 arası görülebilir. Doğançay Müzesi Adres: Balo Sokak No: 42, Beyoğlu 34335 İstanbul Türkiye Telefon: 212-244 7770 www.dogancaymuseum.org


SH  15.09.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.