Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

DA VINCI’NİN TARZI TÜRKİYE’DE

Ünlü düşünür ve sanatçının bilimsel öğretilerini içeren proje için pilot kent İstanbul seçildi. Projeyle 1 milyon öğrenciye ulaşılacak.

Da Vinci Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından başlatılan proje kapsamında ünlü düşünür ve sanatçı Leonardo da Vinci’nin canlılardaki yapıyı taklit eden bilimsel tarzı öğrencilere anlatılacak.

Da Vinci’nin bilimsel öğretilerini kendilerine rehber edinen değişik alanlardaki akademisyen ve uzmanlar, Türkiye’deki bilimsel çalışmaları desteklemek ve öğrencileri bilime teşvik etmek amacıyla derneğin başlattığı projeyi, İstanbul’daki bazı okullarda hayata geçiriyor. Proje kapsamında uzmanlar, “biyomimetik” (doğadaki canlıları taklit bilimi), “antik medeniyetlerde teknoloji”, “uzay teknolojileri”, “mikrodünya”, “aerodinamik” ve “insan vücudu” gibi konuları öğrencilere anlatacak. Projeyle, İstanbul’daki 25 üniversite ile tüm lise ve ortaokullarda, bir milyonun üzerinde öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Sertifika da verilecek

Okullara yapılacak seminerler sonunda başarılı görülenler, özel eğitime alınacak ve yeni program uygulanarak, kendilerine sertifika da verilecek. Da Vinci Bilim ve Teknoloji Derneği Başkanı Müge Kanay yaptığı açıklamada, tüm ilçelerde milli eğitim yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını belirterek verilen izinlere göre projeyi başlatacaklarını söyledi.

Dersler sıkıcı olmayacak

Ücretsiz verilecek seminerlerin, akademik eğitimlerden oluşacağını ifade eden Kanay “Dersleri sıkıcı, ağır değil, ilgi çekecek şekilde anlatıyoruz. Asıl ve en önemli amacımız bilimde rönesansı Türkiye’de canlandırmak rönesans’ta bilim adamları tarihe geri dönmüş ve antik medeniyetleri inceleyerek bilime yeni bir ivme kazandırmışlardı. Biz de öğrencilerimiz geçmişte bilimsel konularda neler yapıldığını incelesinler ve birlikte ülkemizde bilime yeni bir ivme kazandıralım istiyoruz” dedi.


AA  2.10.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.