Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

KARADAĞ YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ’NİN KONUĞU ASLI TÜRKELİ

TC. Podgorica Büyük Elçiliği himayelerinde ve Yunus Emre Kültür Merkezi ana sponsorluğunda, Karadağ’ın beş farklı şehrinde gerçekleşecek olan Aslı Türkeli’nin kişisel sergisi “The World Is Not Enough”, sanatçının üretim pratiği olan resmin tasavvufi referanslar ile üretilme biçimini günümüz problemleri ile nasıl ilişkilendirdiğine dair bir sunum izliyor. 28 Ekim’de Podgorica’da, 14 Kasım’da Bijelo Polje’de, 26 Kasım’da Budva’da, 08 Aralık’ta Bar’da, ve 19 Aralık’ta Cetinje’de olacak olan sergi, sanatçının eserlerine kapsamlı bir bakış sunuyor.

Aslı Türkeli’nin bir yıla yakın bir zamandır ürettiği çalışma sonunda seçilen 30’ dan fazla eseri bir araya getiren sergi, hayatın nasıl anlamlandırılabileceğine ilişkin İslami kainat modelini kılavuz edinip tersten bir perspektif ile dünyanın, mekanların ve bedenlerin varoluşsal durumunu betimleyen sunumunda, güncelin ve bu dünyanın sınırları içine hapsolmuş meseleleri farklı bir bakış açısı getirerek tasavvufi referanslar ışığında işliyor.

Çalışmalarında mekan ve beden kavramlarına “görünen” ve “görünmeyen” felsefesi ile yoğunlaşan sanatçı, psikoloji, sosyoloji, din ve felsefe alanlarında da sıkça yer verilen içerisi ve dışarısı ayrımı olmaksızın beden ve mekanların kesişme noktalarını sadece bu dünyanın yeterli olmadığı bir varoluşsal çember bütünlüğü minvalinde irdeliyor.

1985 yılında İstanbul’da doğan Türkeli, lisans eğitimini 2011 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde tamamladı. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Plastik Sanatlar Bölümü’nde sürdürmektedir.

Yunus Emre Kültür Merkezi
00 382 0 223 731
podgoritsa@yunusemrevakfi.com.tr
http://www.yee.org.tr

Açılış ve Kapanış Tarihleri
28 Ekim 2014’de Podgorica’da 18:oo
14 Kasım 2014 ’de Bijelo Polje’de 18:oo
26 Kasım 2014’de Budva’da 18:oo
08 Aralık 2014 ’de Bar’da 18:oo
ve 19 Aralık’de Cetinje’de 18:oo


SH  10.10.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.