Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘GÖÇ ÖYKÜLERİ’ KİTABI YİTİK ÜLKE YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

Yazar, şair Sabri Kuşkonmaz'ın yayına hazırladığı “Göç Öyküleri” kitabı, Yitik Ülke Yayınları'nca yayımlandı.

Kimdir hiç göç etmemiş olan? Var mıdır böyle bir kişi yeryüzünde?
Ne Kavimler Göçü ne de kırdan kente göç gibi büyük başlıklardan söz ediyoruz. Bunlar da içinde olmak üzere, daha yalın ve kişisel göçler. Örneğin bir evden diğerine, aynı kentte ve aynı sokakta olsa bile. Daha farklı olan göçler; bir aşktan diğerine! Peki, akla gelen ve gelmeyen tüm göç türlerin dışında kaldığını iddia eden var mıdır? Şairin "yerleşik yabancı" sözünü bile kabul etmeyen varsa, iddiamız odur ki her insan göçmüştür, göçmendir.

Göç öyküsü olmadığını ileri sürene yanıtımız; doğum da bir göçtür. Hem de büyük göç. İlk yerleşilen, en korunaklı yerden, anne karnından dışarıya, "korkunç" bir dünyaya zorunlu göç!

Zaten her göç, aslında acıyı taşır içinde. Görünür ya da görünmez olsun; bir acı vardır,mutlu göçlerde bile... en acısı da ölüme göç... Yitik Ülke Yayınları pek çok tematik kitap yayımladı; "Bozcaada Öyküleri", "Cunda Öyküleri", "Olimpos Öyküleri", "80'lerde Çocuk Olmak", "90'lar Kitabı", "Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı", "Mutsuz Aşk Vardır" ve "Yitik Öykü"...

Bunların arasına "Göç Öyküleri" de katılıyor... diyor kitabın editörü Sabri Kuşkonmaz. Kitapta yer alan yazarlar şöyle: A. Kamil Olgun, Arife Kalender, Aslı Özer, Ayşe Kilimci, Belma Fırat, Ceren Olpak, Coşkun Karabulut, Esra E. Karaosmanoğlu, Gülden Çakır, Gülümser Kalender Tezcan, Halil İbrahim Özcan, Hayri K. Yetik, İncila Çalışkan, Mehmet Sarsmaz, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Meltem Bayrak, Nazmi Bayrı, Neşe Tekin, Nurdan Atay, Onat Zeybek Kuşkonmaz, Orhan Tuncay, Önder Balıkçı, Remzi Karabulut, Sabri Kuşkonmaz, Sedef Özkan, Sultan Su Esen, Tülin Dursun, Ümit Yılmaz, Yasemin Yılmaz, Yaşar Seyman, Zeynep Aliye.


SH  27.10.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.