Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

EFFE KALİTE MARKASI İÇİN 896 FESTİVAL YARIŞIYOR

32 ÜLKENİN FESTİVAL MERKEZLERİ BRÜKSEL’DE TOPLANTI

Avrupa Festivaller Birliği’nin (EFA) Avrupa Birliği Destekli, Avrupa İçin Festivaller, Festivaller İçin Avrupa (EFFE) Projesi başvurularının sona ermesinin ardından 32 ülkenin Festival Merkezleri ilk toplantılarını Brüksel’de yaptı. Türkiye Festival Merkezi olarak görev yapan İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı adına toplantıya, aynı zamanda EFA Yönetim Kurulu üyesi de olan Filiz Eczacıbaşı Sarper katıldı.

Bilindiği gibi İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), EFFE Projesinde “Türkiye Festival Merkezi” görevini yürütüyor. Hangi festivalin en heyecan verici ve en yenilikçi çalışmayı yaptığını herkese duyurmayı ve benzer tutkuları paylaşan festivaller arasında bir koalisyon yaratmayı amaçlayan Proje kapsamında EFA; 32 ülkeden başvuran 896 festival arasında seçim yapacak ve kriterlere uyan festivallere “EFFE Kalite Markası” verecek.Türkiye’den başvuran 12 festivalin ön elemesini İKSEV’in belirlediği, Prof. Dr. Özdemir Nutku, Prof. Dr. Oğuz Adanır ve Prof. Dr. Hasan Uçarsu’dan oluşan seçiler kurulu yaptı.

32 ülkenin Festival Merkezleri’nin yöneticilerinin katıldığı toplantıda başvuru sonuçlarının 8 Mayıs 2015’de e-mail yoluyla bildirilmesine karar verildiğini belirten Filiz Eczacıbaşı Sarper; “ Türkiye’den katılan 12 festival dâhil 896 festivalin Avrupa Festivallerinin yüksek kalitesini yansıtan organizasyonlar olduğunu görmek sevindirici oldu. Büyük jürinin değerlendirmeleri yoğun bir şekilde sürüyor. Sonuçlar alınır alınmaz ilk etapta on-line olarak yayınlanacak Avrupa Festival Kataloğunun çalışmalarına da hız verilecek” dedi.


SH  12.02.2015

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.