Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

HIFZI TOPUZ’UN MÜZELİK BİRİKİMİ SATILIYOR

Hıfzı Topuz’un sayısı 50’ye yakın orijinal tablo koleksiyonu, 24 Mayıs’ta Alif Art aracılığıyla satışta.

Afrika ve Dünya maskları koleksiyonuna göz bebeği gibi bakan duayen gazeteci, araştırmacı ve yazar Hıfzı Topuz’un yıllarca, adeta kültürel bir şarap mahzenini andıran evinde demlediği büyük tablo koleksiyonu, Alif Art Müzayede’nin 24 Mayıs’ta yapacağı mezat ile, yeni sahipleriyle buluşacak.

Aralarında Fahr’el Nissa Zeid, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Fikret Muallâ ve Abidin Dino gibi bir çok sanatçı dostundan zaman içerisinde edindiği nice eşsiz yapıtın satışı üzerine Cumhuriyet’e değerlendirme yapan Topuz, “resimlerin bir çoğunun kendisine hediye olmakla birlikte, evindeki yoğunluk nedeniyle yaptığı bir tasfiye ile bu kararı almak durumunda olduğunu aktarıyor. Topuz ayrıca müzayede sırasında, satıştan ötürü duyduğu üzüntü sebebiyle acı duyduğu için İstanbul’da bulunmayacağını söylüyor. Yazar Topuz’a göre ayrıca, müzayedede, sanatçı Fikret Muallâ’nın kendisine ‘iki şişe şarap’ karşılığında verdiği bir resim ile, ressamlar Eyüboğlu ve Zeid’in ilk dönemini yansıtan nadide resimler de bulunuyor.” Katalogda bunun dışında, Nejad Melih Devrim, Avni Arbaş, Utku Varlık, Erol Akyavaş, Avni Arbaş, Orhan Peker, Burhan Uygur ve Cihat Burak’ın da orijinal çalışmaları bulunuyor.


SH  12.05.2015

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.