Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÜTOPYALAR TOPLANTISI KARABURUN’DA SÜRÜYOR

“İnsanca” ana temasıyla düzenlenen 21. Karaburun Ütopyalar Toplantısı devam ediyor.

Cumhuriyet gazetesi çizerlerinden Kamil Masaracı'nın karikatür sergisinin açılışıyla başlayan etkinliğin dünkü bölümünde, “Karaburun’da Tarım ve Hayvancılık, “Karaburun ve Ekoloji” başlıkları, Cumhuriyet gazetesi yazarı ve İzmir Temsilcisi Serdar Kızık, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, Doç, Dr. Güzel Yücel Gier ve Serdar Yasa’nın konuşmacısı olduğu panellerde tartışıldı.

Bugün de “Sağlık Politikaları” ve “İnsanca Yaşam Ütopyaları” panellerinde, Prof. Dr. Suat Çağlayan, Prof. Dr. Semra Koçtürk, Dr. Ceyhun Balcı, Dr. Alpaslan Bilen, Prof. Dr. Gülden Ayman, Alp Hamuroğlu, Cenk Özdağ ve Hande Orhon Özdağ söz aldı.

Karaburun Yarımadası'nda gelişigüzel yapılan rüzgar enerjisi santrallerinin başta keçi yetiştiriciliği olmak üzere yöresel değerlere zarar verdiği vurgulanırken, endüstriyel tarıma karşı kooperatifleşmenin, aile çiftçiliğini ve agroturizmin önemine dikkat çekildi.

Etkinlik kapsamında yarın da de Karaburunlu kadınlar yöresel yemekler pişirecek, kaybolan lezzetler konusunda Dr. Begümşen Ergenekon söz alacak. Daha sonra Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Ataol Behramoğlu’yla Zeynep Oral’ın yanı sıra, Yaşar Aksoy, Ahmet Mümtaz İdil, Nihat Genç, Müyesser Yıldız ve Prof. Dr. Rennan Pekünlü’nün katılımıyla, “İnsanca...” ve “İnsanca Yaşamanın Önündeki Engeller” konuları değerlendirilecek.


SH  3.07.2015

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.