Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

KORKU FİLMLERİ FESTİVALİ ‘FANTASTURKA 3,5’ BAŞLIYOR

Türk fantastik ve korku filmleri, "Türk İşi Fantastik Filmler Festivali" ile 7-9 Ekim'de İstanbul'da, 16-18 Ekim'de Ankara'da sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Türkiye'nin ilk ve tek korku filmleri festivali olarak bilinen "Türk İşi Fantastik Filmler Festivali" 7-9 Ekim'de İstanbul'da, 16-18 Ekim'de Ankara'da sinemaseverlerle buluşacak.

Ankara Kısa Filmciler Derneğinden yapılan açıklamaya göre, derneğin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleştirecekleri festival, Türkiye'nin ilk ve tek fantastik filmler festivali olma unvanına ilk ve tek korku filmleri özelliğini de ekledi.

Festival, bu yıl "Türk işi korku" sinemasından örnekleri de programına katarak "FANTASTURKA 3,5" adıyla düzenlenecek.

Etkinlik, 7-8-9 Ekim'de İstanbul'da, 16-17-18 Ekim'de Ankara'da izleyiciyle buluşacak. 1950'lerden günümüze, "Türk işi fantastik" filmlerin seçkisinin yanı sıra 2000'lerden bu yana "Türk işi korku ve gerilim" filmlerini izleyiciyle buluşturacak.

Festivalde, "Şeytan", "Drakula İstanbul'da" gibi Türk korku sinemasının ilk örneklerden olan filmlerden seçkiler ile fantastik Türk sinemasının en kült filmlerinden olan "Dünyayı Kurtaran Adam" gösterilecek.

Bu yıl festivalde kısa ve uzun metraj, fantastik-korkunç film türlerinde, film başvuruları kabul edilecek. Festivale, 30 Eylül'e kadar "www.fantasturka.org" adresinden ön başvuru yapılabilecek.


AA  21.09.2015

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.