Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

'SAHNEDE İSYAN'A VARMISINIZ?

Ufuk & Bahar Dördüncü Piyano İkilisi yeniden Uluslararası İzmir Festivali’nde

Dünya müzik çevrelerinde sıra dışı projeleriyle tanınan piyanist Ufuk & Bahar Dördüncü Kardeşler, 2 Haziran 2016 Perşembe günü 21.30’da AASSM’de Fabrice Aragno’nun görsel tasarımı eşliğinde Festival izleyicilerini “Sahnede İsyan’a” davet ediyor.

Türkiye’yi yurt dışında başarıyla temsil eden, klasik müzik dünyasının önde gelen piyano ikililerinden Ufuk & Bahar Dördüncü ve sinemanın asi çocuğu Jean- Luc Godard’ın asistanı Fabrice Aragno’nun projeye özel yaptığı, müzikle senkron giden filmi eşliğinde Dördüncü Kardeşler, empresyonist besteci Claude Debussy’nin Bir Pan’ın Öğlenden Sonrası İçin Prelüt ve Oyun adlı eserlerini ardından Igor Stravinski’nin ölümsüz bestesi Bahar Ayini’ni seslendirecek.

Yazıldıkları dönemde bilinen bütün müzik kurallarını değiştiren ve efsanevi koreograf Nijinski’nin sahneye taşıdığı bu üç eser, fırtınalar yaratmıştı. Birinci Dünya Savaşı öncesi Avrupa’nın çalkantılı sosyal durumunu da dışa vuran eserler kelimenin tam anlamıyla sahnede isyan çıkarmıştı. O günleri yansıtan görsel tasarım eşliğinde Debussy ve Stravinski’nin müziğe çağ atlatan eserlerini dinlemek isterseniz biletleri, biletix’den alabilirsiniz.


SH  1.06.2016

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.