Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÇETİN CANBAZOĞLU’NUN ŞİİR KİTABI ‘AĞLAMA METODU’ YAYIMLANDI

‘Dün gece Taksim’de
Öyle bir cop yağmuruna tutuldum ki
İliklerime kadar uslandım.’

Hakim, Fotoğraf sanatçısı Çetin Canbazoğlu ilk şiir kitabı ‘ağlama metodu’ yayımlandı.
Uzun yıllar ağır ceza hakimi olarak görev yapan yazar aynı zamanda ödüllü bir fotoğraf sanatçısı.

Görevde bulunduğu süre içerisinde sosyal medya üzerinden yapmış olduğu serzenişlerle bir dönem adından sıkça bahsedilirken kendisini şu ifadelerle tanımlıyordu;
‘şu yargı reformu bitince, biz hâkimlere ’kafa’ gerekmeyecek. çünkü, hür fikre, hür vicdana, hür irfana ihtiyacımız kalmayacak. bizim yerimize her fikre, her vicdana, her irfana sahip birileri çıkıp, adalet adına karar verecek. ’tekbir center’dan alınmış, fikir marka gömlek, vicdan desenli kravat, irfan tarzı ceket ve yeni nesil cübbe hâkimlere yetecek! zira, boynumuzdan yukarısı bize lazım olmayacak; olsa da ’kıldan ince’ olacak. oysa, o ’fikri hür’, ’vicdanı hür’, ’irfanı hür nesiller’ yetişmesini ne çok istiyordu! yetiştiler işte. bu gidişle, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür hakimler var ya kıyıda köşede kalan, biraz kül, biraz duman kerem misali yanan. o biziz işte.’

Çetin Canbazoğlu
1959 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Hukuk Fakültesini bitirdi. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans yaptı. Adli yargıda uzun yıllar hakim olarak çalıştı. Şiirle birlikte fotoğrafla da ilgilendi ve katıldığı fotoğraf yarışmalarında çok sayıda ödül aldı. Şiirlerini ‘Ağlama Metodu’ ismiyle ilk kez kitaplaştıran şair, Ankara’da yaşıyor.


SH  10.06.2016

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.