Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

KÜÇÜK İŞLERLE ‘BÜYÜK SERGİ’

Seba Sanat Galerisi tarafında düzenlenen 3. Uluslararası Bodrum Sanat Çalıştayı 30Agustos- 4 Eylül 2016 tarihleri arasında Bodrum Hapimag Sea Garden Otel’deki Bodrum Yalı Çiftlik’te gerçekleşecek.

5 ülkeden 30 ressamın katılacağı çalıştayda sanatçıların eserlerinin bir bölümü “14.Sağlık İçin Sanat” projesi kapsamında devlet hastanelerine hediye edilecek. Proje sonunda hastanelere hediye edilen eser sayısı 1400'ün üzerine çıkmış olacak.

Sanat çalıştayı kapsamında her gün saat 10:00 -15:00 saatleri arasında workshoplar gerçekleşecek. Sanatçılar, otelin içindeki, yeşillik bölgede kurulan özel alanda izleyicilerin önünde resim yapacak. Yapılan eserler, saat 18:30 – 20:30 arasında otelin Mini Bodrum Çarşısı'nda kurulan Küçük İşler Sergisi'nde sanat severlerin beğenisine sunulacak. Çalıştayın son günü, sanatçıların tüm eserleri, 2014-2015 senelerinde gerçekleşen çalıştaylardaki eserlerin bir bölümüyle bir araya getirilerek “Büyük Sergi” de satışa sunulacak. Toplamda 40 eserin yer alacağı sergiden ve diğer etkinliklerden elde edilen gelirin büyük bölümü yardım dernekleri ve ihtiyaç sahibi hasta insanlarla paylaşılacak.

Sanat direktörü Seba Uğurtan, çalıştayın Seba Sanat Galerisi tarafından desteklenen 65. etkinlik olduğunu belirterek; “Toplumdaki sanatsal etkinliklerinin sayısı, o toplumun kültürel gelişiminin seviyesi ile konuşma ve ifade özgürlüğünü destekleme çabalarının en iyi göstergelerinden biridir. Önemli ve büyük çapta uluslararası bir sanatsal organizasyon, ev sahibi şehir ya da ülkenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunurken, o şehir ya da ülkenin dünya çapında tanınırlığını ve itibar görmesini sağlar. Sokaklarında her köşede sanat aktivitelerinin düzenlendiği resim yapıldığı sanat eğitimlerinin verildiği kentin yaratılması en büyük amacımızdır. Sanatın turizme katkısı da büyüktür. Daha fazla projenin hayata geçirilişlerindeki zorluklar sadece destek noksanlığındandır” diyerek sanatın önemine vurgu yaptı.


SH  22.08.2016

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.