Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

GALARİA MAVİST ULUSAL RESİM SERGİSİ 29 EKİM’DE AÇILDI

İstanbul yeni bir sanat galerisine ev sahipliği yapıyor. Kadıköy’de Rasimpaşa Mahallesi Uzun Hafız Sokak’ta Galeria Mavist kapılarını 29 Ekim’de sanatseverlere açtı.

İlk sergisinde “Ulusal Resim Sergisi” ismiyle ülkemizin önemli sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturmayı hedefleyen Galeria Mavist Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından sanatın geniş kitlelere yayılması sanat ve sanatçının desteklenip yüceltilmesi amaçlamaktadır.

Ünlü moda tasarımcısı Sevinç Lüleci’nin yeni ve sürpriz projeler ile izleyicilere süprizler hazırladığı serginin küratörü ressam Orhan Zafer.

Açılış sergisinde ülkemiz resim sanatında büyük yeri olan değerli sanatçılar, önemli üniversitelerin sanatçı akademisyenleri ile genç kuşak ressamların eserlerini 19 Kasım‘ a dek izlenebilir.

Galeria Mavist Ulusal Resim Sergisine; sanatçı kimlikleriyle bilinen akademisyenlerden; Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, Prof. İsmet Çavuşoğlu, Prof. Rıza Kuruüzümcü, Prof. Erol Bulut, Prof. Ümran Bulut, Prof. Melihat Tüzün, Doç. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Doç. Dr. Zuhal Arda, Doç. Dr. Semih Büyükkol, Doç. Ayşe Dilek Kiratlı, Nebahat Karyağdı, Zehra Başaran, Türk Resim sanatının son dönem en önemli isimlerinden Ali Candaş, Süleyman Saim Tekcan, Yücel Dönmez, Ali Koçak, Hasan Mutlu, “Gelincik” resimleriyle sanat camiasının yakından tanıdığı Hikmet Çetinkaya, çalışmlarını Bodrum’da sürdüren ve “kapı” resimleriyle bilinen ressam Yusuf Tarım, atölye çalışmalarını Kadıköy’de sürdüren ressam Rüzgar Fidan, şiirsel bir dille tuale aktardığı figürleriyle bilinen ressam Akdoğan Topaçlıoğlu yanısıra günümüzün genç kuşak sanatçıları arasında önemli yere sahip Mümin Candaş, Mehmet Hacıfettahoğlu, Müslüm Teke, Bülent Yavuz Yılmaz, Cihan Çelik, Gülsen Zengin, Feride Akkurt, Hüsnü Kaçmaz ve Ramazan Can gibi birbirinden farklı anlayışlarda ve kendine özgü tarzlarıyla eserler üreten isimlerden oluşuyor.

Galeria Mavist: Rasimpaşa Mahallesi Uzun Hafız Sokak 73/A Kadıköy - İstanbul


SH  30.10.2016

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.