Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

RENKLERİ DOKUNARAK HİSSETTİREN SERGİ

Dokunulmazlıkları kaldıran resimler Parıltı için sergilendi.

Görme engelli çocukların bebeklikten eğitimlerinin sonuna kadar yanında olan Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği için anlamlı bir resim sergisine imza atıldı. Görme engellilere renkleri dokunarak hissettiren serginin geliri de yine Parıltı’daki çocukların eğitimine gidecek.

Her şey görmeyen ve az gören çocukların eğitim gördüğü Parıltı Derneği’nin Genel Sekreteri Nuran Koçtur’un ressam Hülya Düzenli’yi dernekteki çocuklarla tanıştırmasıyla başladı. Derneğin duvarındaki beyaz ve kabatma harflerden oluşan haritalar ressamı derinden etkiledi. O da Parıltı’daki çocuklar için tablolar yapıp sergilemeye karar verdi.

Parıltı’nın Genel Sekreteri Nuran Koçdur ile Yönetim Kurulu Üyesi Monik İpekel ressam Hülya Düzenli’ye teşekkür etti.

Düzenli sonrasında yaşananları şöyle anlattı “Gözlerimi kapatıp o kabartma haritalara dokunmaya başladım ve fark ettim ki hiç bir şey göremiyorum. O gün eve döndüğümde görmeyen kişilere onların dünyasında olmayan ‘renk’ kavramını anlatmak istedim. Çok araştırdım. Okula 1 kaç kez gidip sorular sordum. Ama renkler onlar için hiç bir şey ifade etmiyordu. Saçma buluyorlardı. Ben de 3 ana 3 ara renk kullanarak 12 tablo yaptım. Dokunulduğunda tablonun üzerinde etki yaratsın diye çizgi kabartmaları kullandım. Çizgilerin de yatay dikey kırık eğri olmasının bir dili vardır. Heyecan yaratabilir sakinlik dinginlik etkisi olabilir. Resimlerin üzerinde brel alfabesiyle yazılmış alanlar var orada renge dair ipuçları var. Onlar da dokunduklarında heyecanlı ve mutluydu. Beyaz için ‘beyazınız parlak mı ben burada ışık hissediyorum” dediler. Dokunduklarında hissettiler o rengin parlaklığını. Bu beni de çok şaşırttı. Biz resimde dokunulmazlıkları kaldırdık. İstanbul Ulus’taki Liv Hospital’ın girişindeki sergi 20 Kasım’a kadar gezilebilecek.


SH  9.11.2016

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.