Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

28. KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Ülkemizin önde gelen sanat etkinlikleri arasında yer almayı sürdüren ve büyük ilgi gören “İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali” bu yıl 28. yaşını kutluyor. Program yine kaçırılmayacak ulusal ve uluslararası kısa filmlerle dolu.

Büyük bir kısmının dünyanın önemli festivallerinden ödül kazanmış kısa filmler 14-21 Aralık 2016 tarihleri arasında, ücretsiz olarak seyirciye sunuluyor. Değişik gün ve saatlerde iki kez, Fransız Kültür Merkezi-Taksim ve İtalyan Kültür Merkezi-Tepebaşı, Alman Kültür Merkezi - Galatasaray sinema salonlarında Türkçe alt yazılı olarak gösterilecek.

Dünyanın çeşitli festivallerinde ödüller almış, DAUGHTER OF THE BRIDE Yön: Tamar Rudoy (İsrail), ISLANDER’S ERST Yön: Claudius Gentinetta (İsviçre), PICNIC Yön: Jure Pavlovic (Hirvatistan),

A LONG TIME AGO IN SILESIA Yön: Tomasz Prokowicz (Polonya), YULYA Yön: André Marques (Portekiz), ENCOUNTER Yön: Fabrizio Rinaldi (İtalya), BALCONY Yön: Toby Fell-Holden (İngiltere), DUELLUM Yön: Tucker Davila Wood (İspanya), THE CATS Yön: Lariza Melo (Meksika), INNER LAND Yön: Vivian Papageorgiou (Yunanistan), THE BATHTUB Yön: Tim Ellrich (Almanya), SPID Yön: Bogdan Muresanu (Romanya), AGE OF UNREASON Yön: Christophe Louis (Fransa) bu filmlerden sadece birkaçı.

Programda, “Kurmaca, Belgesel, Canlandırma ve Deneysel” filmler yer alıyor. Festivale toplam 1690 film başvurdu. Kişisel başvuruların dışında, Fransa UNIFRANCE, Polonya Krakow Film Foundation, Almanya Goethe Institut, İtalya Roma Film Festival, İspanya Instıtuto Cervantes gibi film merkezleri tarafından seçilen kısa filmler de etkinliğin programında.

Festivale başvuran filmler, ön elemeden geçiyor. Ulusal kısa metrajlar , uzman sinemacılardan oluşan bir seçici kurul tarafından izlenerek her kategorinin birincisine “ Festival Başarı Plaketi” veriliyor. Bu yıl ülkemizden 54 film programa alındı. Uluslararası filmlerin sayısı ise 120. Toplam 174 film izleyici ile buluşacak. Bu yılın seçici kurulu; Armağan Lale, (Yapımcı) Ayhan Ergürsel (Kurgu Yönetmeni), Gizem Erdem (Oyuncu), Kaan Karsan (Sinema Yazarı) ve Nihan Belgin den (Yönetmen) oluşuyor.

Bu önemli etkinlik, özellikle Türk Sineması için bir arşiv görevini de yerine getirmekte. Her yıl düzenli olarak yayınlanan festival kataloğu, kısa film belleği için kapsamlı bir başvuru kaynağı oluşturmaktadır.

Festivalin kapanış ve ulusal yarışma ödül töreni, 21 Aralık 2016 Çarşamba günü, saat 18.00 de Fransız Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilecek.

Hazırlıkları yaklaşık bir yıl süren ve büyük bir özenle hazırlanan 28 yaşındaki festival, gelişmesini ve bu günlere gelmesini düzenleme kurulunun yoğun çabasına ve izleyicinin göstermiş olduğu büyük ilgiye borçlu.

Bu yıl da aynı ilginin, coşkunun süreceğine ve festivalin daha uzun yıllar süreceğine inanıyoruz. Festival ile ilgili ayrıntılı bilgi için: http://www.istanbulfilmfestival.com


SH  12.12.2016

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.