Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ŞUBAT AYININ SON HAFTASINDA ÇIKAN KİTAPLAR

Junot Diaz'ın yeni kitabı ''Oscar Wao'nun Tuhaf Kısa Yaşamı'', Giorgio Agamben'in ''Açıklık: İnsan ve Hayvan'' kitabı, Gül Karabuda'nın ''Çiy Düştü Gül Üşüdü'' adlı anı türündeki kitabı, J. Mario Sımmel'in ''Karanlıktakiler Gözükmez'' adlı gerilim türündeki romanı, Julio Cortazar'ın ''Son Raunt'' adlı kitabı ve Sadık Yemni'nin ''Hayal Tozu Gölgecisi'' adlı gerilim türündeki öykü kitabı yayımlandı.

Dominik asıllı genç Amerikalı yazar Junot Diaz'ın yeni kitabı ''Oscar Wao'nun Tuhaf Kısa Yaşamı'', Everest Yayınları'ndan çıktı. İlk öyküleri The New Yorker'da yayımlandığında 21. yüzyılın en iyi 20 yazarı arasında anılmaya başlanan Diaz, 2008 Pulitzer Ödüllü romanında göçmen bir gencin hayatını, göçmenliğin yalnızlığını ve kendi başınalığını anlatıyor.

Yaşayan önemli düşünürlerden biri olan ve siyaset teorisi üzerine çalışmalarıyla ses getiren Giorgio Agamben'in ''Açıklık: İnsan ve Hayvan'' kitabı, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı. Yazar, bu çalışmasında ''her defasında ve her bireyde insani ve hayvani olanı, doğayı ve tarihi, hayatı ve ölümü etkileyip insani olanı üreten, insanın insanlığıyla hayvanlığını hem birbirinden ayıran hem de birbirine yakınlaştıran kritik eşiği'' sorguluyor.

Gül Karabuda'nın ''Çiy Düştü Gül Üşüdü'' adlı anı türündeki kitabı Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı. ''Çiy Düştü Gül Üşüdü'', Karabuda'nın 1929'da Nice'te başlayan hayat yolculuğunun kendine özgü, insanı hemen saran, renkli, canlı bir üslupla kaleme aldığı hikayesi. Yazar, bunun yanı sıra kitapta, kendisiyle yaşıt olan ''Cumhuriyet Türkiyesi''nin yaşamından da dikkat çekici kesitler sunuyor.

J. Mario Sımmel'in ''Karanlıktakiler Gözükmez'' adlı gerilim türündeki romanı, Everest Yayınları'ndan çıktı. Soğuk savaş dönemini ele alan casus romanlarıyla tanınan Simmel, romanında, 2. Dünya Savaşı sırasında Amerika ile Rusya'nın Tahran'da dünyayı aralarında paylaşmak üzere yapmış oldukları gizli bir anlaşmayı ortaya çıkarmak için bir avuç insanın vermiş olduğu mücadeleyi anlatıyor.

Julio Cortazar'ın ''Son Raunt'' adlı kitabı Türkçeye çevirilerek Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı. Cortazar her türlü anlatı, şiir, öykü ve metinden oluşturduğu ''Son Raunt''ta, geniş bir coğrafyaya yayılan bambaşka temaları farklı yazınsal tekniklerle ele alarak tarihsel, toplumsal ve siyasal verilerle gözlem, ansiklopedik bilgi, yazın içi estetik ölçütler, erotizm, ironi, oyun araçlarını ustalıkla harmanlıyor.

Sadık Yemni'nin ''Hayal Tozu Gölgecisi'' adlı gerilim türündeki öykü kitabı, Everest Yayınları'ndan çıktı. Yemni, kitabında 9 öykü anlatıyor.


Sanatsal Haber  1.03.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.