Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

STEPHANE BLET İSTANBUL’A GELİYOR

Fransız besteci ve piyanist Stephane Blet ile çellist Sedef Erçetin Atala, 20 Mart'ta sanatseverlerle buluşacak.

Kadıköy Süreyya Operası’nda 20 Mart’ta gerçekleşecek konserde, Fransız besteci ve piyanist Blet ile çellist Sedef Erçetin Atala aynı sahneyi paylaşacak. Kadıköy Süreyya Operası’nda sahne alacak ikili, Robert Schumann, Sergev Rahmaninov, Johannes Brahms ve Astor Piazzola’nın eserlerinin yanı sıra kendi bestelerini yorumlayacak.

STEPHANE BLET KİMDİR?

Stéphane Blet, parlak kariyerine 1986 yılında başlamıştır. Théatre des Champs-Elysées ve Salle Gaveau'da dinleyicilerin uzun süre ayakta alkışladıkları çok başarılı resitaller vermiş; Şubat 1987 de salonda bulunanların 30 dakika boyunca ‘bis’ talep ettikleri unutulmaz bir ‘Liszt Maratonu’ ile hafızalara yerleşmiştir. Ayrıca çok sayıda resitalinin canlı yayınlarını kayıt altına almıştır.

1992 yılında Blet kendini sadece uluslararası kariyere değil, ikinci tutkusu olan bestelemeye de adama kararı almıştır. Editions Leduc, Durand-Eschig, Zurfluh, Combre, Martin, Lafitan ve Lemoine yayın evleri tarafında yayınlanan besteleri hızla dikkate değer bir başarı elde etmiş ve sıklıkla önemli uluslararası yarışmalarda zorunlu parçalar olarak seçilmiştir.

1993 yılında Liszt'in dev eseri Faust Senfonisini piyanoya uyarlayarak (Combre/Lemoine Yay.), müzik dünyasında heyecan yaratmıştır. O tarihten sonra, aralarında piyano sonatları, şarkılar, 2 konçerto, keman için parçalar, keman ve piyano için bir sonat ve 12 Türk Rapsodisinin de bulunduğu 300 eser yaratmıştır. Eserlerinin bir bölümü Byron Janis, Cyprien Katsaris, Alexander Paley, İdil Biret gibi ünlüler tarafından çalınmış ve kaydedilmiştir. Stéphane Blet 40 uluslararası piyano yarışmasının jüri başkanı ve ‘Ulusal Lirik Plak Akademisi'nin (Académie Nationale du Disque Lyrique) Başkan Yardımcısıdır.


SH  16.03.2017

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.