Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ZAFER VE AĞITLAR İLK KEZ TÜRKİYE’DE

'Sanatçı ve Zamanı' koleksiyon sergisinde çalışmaları yer alan sanatçı William Kentridge’in Zaferler ve Ağıtlar adlı sanat filmi, Türkiye’de ilk ve bir defaya mahsus olmak üzere İstanbul Modern Sinema’da izleyiciyle buluşuyor.

Animasyon, çizim, tiyatro oyunu, heykel, video ve yerleştirmeleri ile tanınan Johannesburg doğumlu sanatçı William Kentridge, Roma'nın etkileyici tarihine atıfta bulunduğu bir proje tasarladı. Gerçekleştirilmesi 12 yıl süren projenin son iki yıllık süreci ise Zaferler ve Ağıtlar adıyla filmleştirildi.

ROMA’NIN TÜM HATIRALARINI KAYDETTİ

Kentridge, proje için Roma'daki Tiber Nehri’nin tarihi kıyısının 550 metrelik kısmında sergilenmek üzere her biri 10 metre yüksekliğinde 90 adet ikonografiden oluşan çağdaş bir fresk hazırladı. Sanatçı bu fresk ile Remus cinayetinden Bernini'nin heykellerine, Pasolini'nin ölümünden mülteci sorunlarına kadar Roma tarihinin önemli figürlerini ve kentin hem iyi hem de kötü hatıralarını yeniden yorumladı. Nehrin beyaz travertenlerinde Kentridge'in geçici ikonografileriyle yarattığı bu yeni hikaye birkaç yıl içinde kaybolacaksa da, freskin hatırası belgeselde yaşayacak. Film, yirmiden fazla çağdaş sanat kurumunda yalnızca 2017 yaz döneminde gösterimde olacak.

Film, Türkiye’de ilk kez 15 Haziran saat 18.00’de İstanbul Modern Sinema’da sergilenecek.


SH  8.06.2017

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.