Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

X. FOÇA ULUSLARARASI KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

Foça Belediyesi ev sahipliğinde 9-10-11 Eylül 2017 tarihlerinde bu yıl X.’cusu düzenlenen Foça Uluslararası Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivalinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça Kent Konseyi, Foça Merkez Su ürünleri Kooperatifi, Menemen Ticaret Odası, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Foça Turizmciler, Yatırımcılar ve Esnaf Derneği (Tuder), Foça Yelken İhtisas Kulübü (Fyik), Slow Food Zeytindalı Conviviumu, Yeni Foça, Gerenköy ve Foça Avcılar Kulübü, Yeni Foça Su Ürünleri Kooperatifi, Bodrum Su Sporları Kulübü, Foça Dalış Merkezi, Yurtiçi Kargo sponsor ve katılımcı olarak yer alıyor.

X. Foça Uluslararası Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali Kapsamında; paneller, konferanslar, resim ve fotoğraf sergilerinin yanı sıra, sportif faaliyetler ve konserler de yer alacak.

Onlar kentlerini, bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzü ve en güzel iklimde kurdular.”
Tarihin babası olarak bilinen Herodot böyle anlatıyor Foça’yı…
Denizin dalgaları, martıların şarkıları, motorların patpatı…

Güneşin huzurla doğduğu, toprağın denizle kucaklaştığı, yeşilin ve mavinin en güzel tonlarının altında düzenlenen X. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali’ne, Akdeniz Fokları’nın evine bekliyoruz sizi…

Arnavut kaldırımlı sokaklarında özgürlüğü, sanatı yaşamaya; birbirine omuz vermiş tarihi ve kültürel dokusunu koruyan Foça evlerini görmeye, deniz dalgalarına dokunan lokantalarında, dükkanlarında, parklarında ölümsüz anılar biriktirmeye, X. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali’ne bekliyoruz sizi…

Demokrasinin, özgürlüklerin, sanatın, kültürün, çevre ve insan haklarının kent hafızasına nüfus ettiği Foça’ya, nerde olduğunu bilmediğimiz fakat üzerine bir kere basıldığında Foça’dan ayrılamayacağınız söylenen efsanelere, hikayelere konu olan şiirlerde dile getirilen ‘Kara Taşı’ bulmaya, ‘Kara Taşa’ basmaya, X. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali’ne davet ediyoruz sizi.

Beş bin yıldır insanoğluna ev sahipliği yapan köklü bir tarihe tanıklık etmiş bir kenttir Foça. Antik Phokaia Kenti’nin kalıntıları üzerinde kurulan ilçede tarihin derinliklerinde kaybolmaya, doğal güzellikleri keşfetmeye, nesilden nesile aktarılan kültürel mirası tanımaya, X. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali’ne davet ediyoruz sizi.


SH  2.09.2017

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.