Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

CAZIN DEVLERİ İZMİR’DE BULUŞUYOR

16. İzmir Caz Festivali, bugün başlayacak ve 13 Mart'a kadar sürecek. Festival cazın önemli isimlerini ağırlayacak.
16. İzmir Avrupa Caz Festivali, bu akşam (02.03.2009) "Cazın Evrensel Sesi" Dee Dee Bridgewater'ın açılış konseriyle başlıyor.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) saat 20.30'da verilecek konserde, cazın iki Grammy ödüllü Divası'na İstanbul Superband eşlik edecek. "Cazın Milli Takımı" olarak nitelendirilen orkestrayı Aycan Teztel yönetecek.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından düzenlenen Festival, 13 Mart'a kadar sürecek ve caz severleri birbirinden güzel etkinliklerle buluşturacak.

"Yunanistan'ın Sesi" İzmir'de
Festival'in ikinci konseri 3 Mart Salı günü yine AASSM'de İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu işbirliği ile yapılacak. Saat 20.30'da tüm dünyada "Yunanistan'ın Sesi" olarak tanınan usta sanatçı Eleftheria Arvanitaki sahne alacak. Çağdaş Yunan bestelerinden rembetikoya uzanan çok geniş bir yelpazede şarkı söyleyen Arvanitaki, sıra dışı sesi ve yorumuyla ilk kez konser vereceği İzmir'de dinleyenlerinin kalbini fethedecek.

Siena Jazz Quartet
Roberto Nannetti (akustik ve elektrogitar), Mirco Mariotini (klarnetler), Franco Fabbrini (akustik ve elektrik bas), Franscesco Petreni (perküsyon ve davul)den oluşan Siena Jazz Quartet, "Egg Project" ile 4 Mart Çarşamba günü 16. İzmir Avrupa Caz Festivali'ne katılacak.

İzmir İtalyan Konsolosluğu işbirliği ile saat 20.30'da yapılacak konserde Siena Caz Vakfı'nda eğitimcilik de yapan Roberto Nannetti, İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde, aynı gelenekten gelen üç arkadaşıyla caz severlere seslenecek.

Seminer ve Konser
İzmir Avrupa Caz Festivali'nin danışmanı, İtalyan caz tarihçisi ve yazarı Francesco Martinelli'nin geleneksel seminerinin konusu, bu yıl Charles Minkus. Martinelli, 6 Mart Cuma günü saat 18.30'da İKSEV Salonunda, bir bas virtüözü olmasının yanında, piyanistliği, şefliği ve besteciliğiyle caz tarihinde başlı başına bir yapıtaşı olan Charles Minkus'un mirasını caz severlerle paylaşacak.

İzmir Kent Orkestrası
Aynı gün saat 20.30'da İzmir Sanat'ta Festival'in dördüncü konseri yapılacak. Hüseyin Çebi yönetimindeki İzmir Kent Orkestrası, festival için hazırladıkları özel programla İzmirlilerle buluşacak.

Açık Caz Orkestrası
Siena Jazz Quartet, 5,6 ve 7 Mart günleri genç cazcılarla atölye çalışması yapacak. Bu çalışmalara katılan iki genç sanatçı burslu olarak İtalya'daki Uluslararası Siena Ustalık Sınıfları'na katılma hakkı kazanacak. Ve atölyeye katılan tüm öğrenciler 7 Mart Cumartesi günü saat 20.30'da İzmir Sanat'ta ustalarıyla birlikte konser verecek.

Manu Codjia Trio
16. İzmir Avrupa Caz Festivali, 9 Mart Pazartesi günü İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde günümüzün en iyi caz gitaristlerinden biri olan Manu Codjia'yı ağırlayacak. Codjia'ya davulda Philippe Garcia, kontrbasta Jerome Regard, eşlik edecek. İzmir Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile yapılacak konser diğer tüm konserler gibi saat 20.30'da başlayacak.

European Tv Brass Trio
European TV Brass Trio 10 Mart Salı günü, İzmir Fransız Kültür Merkezi ve Goethe Institut İzmir işbirliği ile konser verecek.

İsmet İnönü Sanat Merkezi'ndeki konserde Avrupa'nın gözde genç sanatçıları Matthias Schriefl (trompet), François Thuillier (tuba) ve Daniel Casimir (trombon) konser sunacak.

Grupa Janke-Randalu
Kristjan Randalu (piyano) ve Bodek Janke (perküsyon) 16. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde olacak.

"Live" adlı albümlerindeki performanslarıyla ezber bozan ikiliye İzmir konserinde tanınmış trompetçi Matthias Schriefl de katılacak. Konser 11 Mart Çarşamba günü saat 20.30'da İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde yapılacak.

Ulrich Drechsler Trio
16. İzmir Avrupa Caz Festivali, 13 Mart Cuma günü Ulrich Drechsler Trio'un İzmir Sanat'taki konseriyle sona erecek.

Avusturya Kültür Ofisi işbirliği ile yapılacak konserde Ulrich Drechsler (basklarnet ve kontrbas klarnet), Jörg Mikula (vurmalı çalgılar) ve Benny Omerzell (piyano) "İnsanlar ve Yerler" adlı son albümlerinden örnekler sunacak.


Sanatsal Haber  2.03.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.