Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ANEMAS INN & GALLERY 1. ULUSLARARASI RESİM ÇALIŞTAYI

. 18-22 Ekim 2017 tarihleri arasında Anemas Inn & Gallery’deki çalıştay kapsamında panel, atölye çalışması ve karma sergi düzenlendi. Çalıştayın küratörlüğünü DigiArt Photo Pentur sanatçısı Sinan Yasdıman üstlendi. Genel koordinatörlüğü ise Prof. Dr. Seçkin Dindar tarafından yürütüldü.

Çalıştayda 6 ülkeden 12 sanatçı yer aldı. Sanatçılar 5 gün süre ile resim üretimlerini gerçekleştirdi ve eserleri Anemas galeri koleksiyonuna bırakıldı. Gerçekleştirilen Anemas Inn & Gallery 1.Uluslararası Resim Çalıştayı’nda ülkemizden ve diğer ülkelerden gelen sanatçılar gözlemleri, deneyimleri ve düşüncelerini hem panel, hem sanatsal üretimleri yoluyla paylaşılırken hem de sanatçı gözüyle sürecin yorumlanmasını sağlandı.

Ulusal ve uluslararası alanda pek çok sanatçıyı bir araya getiren Anemas Inn & Gallery 1. Uluslararası Resim Çalıştayı, sanatı gündelik yaşamın içine katarak toplumla iç içe olmayı, yaşam sürecine sanatçı gözüyle bakarak toplumla düşüncelerini paylaşmayı ve insanların sanatın üretim aşamalarını gözleme ve ürünleri görmelerine katkıda bulunmayı amaçlamıştır. Anemas Inn & Gallery tarafından gerçekleştirilen 1.Uluslararası Resim Çalıştayı’nın hedefi; 8500 yıllık tarihi olan İstanbul’un sanatçı gözüyle ele alınmasıydı. Yabancı ve Türk sanatçılarının bakış açısı ile farklı kültürleri bir araya getiren etkinlikte sanatsal İletişimi kurmak ve bunun yanında İstanbul kent kültürünün zenginleşmesini sağlamak öncelikli hedef olmuştur.

Bu amaçla Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu 20-21 Ekim 2017 tarihlerinde canlı performanslar gerçekleştirdi. Ayrıca düzenlen panelde Türkiye’den Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Şinasi İşler ve Başkurdistan ülkesinden Cornelia Margan kendi bakış açılarından bugünkü yaşamı ve sürecin bağlantısını yorumladılar. Ressam Nebahat Karyağdı çocuklarla resim çalışması gerçekleştirdi. Anemas Inn & Gallery’de usta sanatçı Teymur Ağalıoğlu İstanbul’da Kaldığı 100 gün boyunca ürettiği 100 eserden oluşan bir seçki de paralel etkinlik olarak çalıştay kapsamında sergilendi.

Katılımcı sanatçıların ürettikleri tüm çalışmalar 22 Ekim 2017 Pazar günü Anemas Inn & Gallery’de düzenlenen sergi ve açılış kokteyli ile sanatseverlerle buluştu. Plaket töreni takdimini Prof. Dr. Aygün Dindar yaptı. Çalıştayda eser üreten ve yer alan sanatçılar ise Prof. Dr. Ahmet Şinasi İşler, Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu, Teymur Ağalıoğlu, Cornelia Margan, Oksana Evdokimenko, Kamer Batıoğlu, Nebahat Karyağdı, Sinan Yasdıman, Safinaz Güneş ve Şeyda Aydın. Sergi kasım ayı boyuncada gezilebilir.

ANEMAS INN & GALLERY Adres: Ayvansaray Mahallesi, Ahmet Rufai Sk. No:4, 34200 Fatih/İstanbul


SH  23.10.2017

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.