Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MELİS BİNAY ‘WE NEED SPACE’ İLE SANAT SEVERLERLE BULUŞACAK

Çağdaş sanata farklı bir soluk getiren Melis Binay; Türkiye’nin ilk yerli çay mağaza zinciri Demlik’in ana sponsorluğunda “We Need Space” sergisini 26 Ocak 2018 tarihinde Maslak Uniq’te sanatseverler ile buluşturacak. Melis Binay bu sergisiyle, uzayı bir yaşam alanı olarak görmekten çok öncelikli bir bilgi alanı olarak algılanmasına dikkat çekecek. “We Need Space” sergisi 9 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.

Eserleriyle çağdaş sanata yeni bir soluk getiren 30 yaşındaki Melis Binay “We Need Space” sergisini Türkiye'nin ilk ve tek yerli çay mağaza zinciri Demlik'in ana sponsorluğunda Maslak Uniq'te açacak. Geçtiğimiz yıllarda İngiltere'de genç bir Türk tasarımcı olarak büyük yankı uyandıran, Paris ve New York'da sergiler açan Melis Binay, yaptığı tasarımlar ile dünyaca ünlü Alexander Mcqueen'in de dikkatini çekerek, kendisiyle çalışma fırsatı da yakalamıştır. 2015 yılında Paris-Louvre Müzesi tarafından düzenlenen bir yarışmada “Gelecek Vaadeden Sanatçı” unvanını kazanan sanatçılardan biri olan Melis Binay, farklı markalara proje bazlı olarak sanat danışmanlığı da yapıyor. Raif Dinçkök, Erdal Beşikçioğlu, Serenay Sarıkaya, Bülent Şakrak, Müzisyen Rita Ora, Pharrell Williams, Jean Paul Gaultier, Filiz Eczacıbaşı ve Moby sanatçının eserlerine sahip isimlerden bazıları.

ESERLERDE İRONİ ÖN PLANDA

Sergisinde kişisel varoluş alanlarının farklı şekilde daralmasına değinen Melis Binay; “Bu sebeple kendimiz olamıyoruz. Dünyanın doğal kaynaklarının insanlar tarafından tüketilip, başka yaşam alanları ve galaksiler aramasını ironik bir dille eleştirimek istedim. Çalışmalarımda da bu ironiyle insanın; dünya henüz yaşarken ve iyileştirilebilirken; bu kadar çabuk bir galaksiden vazgeçişimizi, aynı zamanda duygusal olarak kişisel varoluşumuzu günlük tüketim dünyasında unuttuğumuzu ve herşeye bir maske ardından bakmamızı da astronotlarla ironik bir biçimde anlatmak istedim” diyor. Yaşadığımız, doğduğumuz alanlara, topraklara yabancılaşmamız ve bununla birlikte buralarda yaşayamaz hale gelişimize de değiniyor sergisinde Melis Binay. Bu dünyaya ait olup, bu dünyada yaşamak, nefes almak için artık başka şeylere ihtiyacımız olmasına dikkat çekip, kendimizi koşulsuz şartsız sevgi ve saygı mertebesine getirmeyi hatırlatmak istiyor. “We Need Space” sergisi 9 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.


SH  20.12.2017

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.