Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BİR AÇIK HAVA MÜZESİ: TEKİRDAĞ

Tekirdağ’da geleneksel hale gelen ‘Uluslararası Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’na, dünyaca ünlü heykeltıraşlar katıldı.
Tekirdağ’da geleneksel hale gelen ‘Uluslararası Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’na, dünyaca ünlü heykeltıraşlar katıldı. Birçok noktaya konulan heykellerle kent, açık hava müzesine dönüştürüldü. Süleymanpaşa Belediyesi’nce geleneksel hale getirilen ‘Uluslararası Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’na, dünyaca ünlü heykeltıraşlar katılarak, birbirinden değerli heykeller yaptı. Her yıl farklı temayla yapılan sempozyumda, geçen yıl ‘müzik’ temalı eserler ortaya konuldu. Son 3 yılda düzenlenen sempozyumda dünyaca ünlü heykeltıraşlar, günlerce çalışarak, kente yaklaşık 40 eser kazandırdı.

Heykeller konusunda zaman zaman eleştiriler aldığını dile getiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ekrem Eşkinat, “Tabii ki insanlar alışık olmadığı süreçlerde bir direnç gösterebiliyorlar; ama siz yaptığınız işin kalitesinden ve doğruluğundan eminseniz o direnci tolere edersiniz ve haklıysanız sizi eleştiren insanlar da bir süre sonra yaptığınız işleri desteklemeye başlarlar. Bizde de süreç, böyle gelişti” dedi. Nermin Gezer isimli kent sakini, “Ben, bu heykelleri sanata değer verilmesi olarak olumlu buluyorum.

Şehrimize ayrı bir hava katıyorlar” diye konuştu. Tekirdağlı esnaf Niyazi Aktaş ise “Bence insanlar için farklı bir sunum olmuş. En azından her gün gezip dolaştığımız bu alanlarda görsel açıdan güzel çalışma olduğunu düşünüyorum” dedi.


SH  13.03.2018

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.