..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘DEVLETİN MALI’ OKURLARLA BULUŞTU

Oktay Volkan Alkaya'nın kaleme aldığı Devletin Malı, okurlarla buluştu. Kitap, "Peki ya saklanan şey bir yalansa?" sorusunun peşine düşüyor.

Oktay Volkan Alkaya’nın kaleme aldığı Devletin Malı eseri, A7 kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. Devletin Malı; 1930'larda yapıldığı rivayet edilen afyon ticaretinden, günümüzdeki uyuşturucu baronlarına uzanan 90 yıllık bir hikayeyi anlatıyor ve “Söylenen yalanların, saklanan sırlardan daha masum olduğu bir bulmacanın başlangıcına hazır mısınız?” sorusu etrafında şekilleniyor.

Kitabın tanıtımı şöyle:
“İstanbul Boğazı'ndan yılda ortalama 45 bin gemi geçiyor. Kimisi gıda, kimisi giysi, kimisi hammadde, kimisi insan, kimisi ise büyük sırlar taşıyor. 1930 yılında bu boğazdan bir gemi yola çıktı ve taşıdığı sırlarla New York limanında yakalandı… Yalanlar sırlardan daha cesurdur, çünkü hiçbir yalan saklanmaz. Çünkü aksi ispat edilmedikçe yalan, gerçeğin ta kendisidir. Peki ya bizden saklanan şey bir yalansa? 1930 yılında genç istihbaratçı Kemal Demircizade ve Kurtuluş Savaşı gazisi Talat Refik Paşa, çok gizli bir görevle İstanbul'dan New York'a gönderilirler. Vazifeleri, New York limanında el koyulan geminin taşıdığı yükün akıbetini öğrenmek ve Türkiye'ye geri getirmektir. Ancak içine çekildikleri tuzak, onları dönemin azılı gangster çeteleriyle gırtlak gırtlağa bir savaşa sürükler. İkinci Dünya Savaşı sonrasına kadar yaşanan olaylar zincirinde başlarına gelmedik kalmayan ikili için asıl kıyamet, onlara verilen vazifenin ardında yatan gerçekleri öğrendikleri zaman kopacaktır…

Günümüzde ise tuttuğunu koparan bir gazeteci olan Serap Birkan, babasının intiharını araştırmaktadır. Henüz o doğmadan önce şüpheli bir şekilde kendi canına kıyan babasının ardında bıraktığı bir dosya, Serap'ı 1930 yılında İstanbul'dan yola çıkıp New York'ta el koyulan gizemli bir gemiyi araştırmaya iter. Bu sırada yolunun kesiştiği Narkotik Şube amirlerinden Kaya Refik, ona babasını intihara götüren olayları çözmesinde yardımcı olacaktır. Fakat ikisi de, bütün ülkenin üstüne çökmek üzere olan bir korku imparatorluğunun karanlık sırlarına sürüklendiklerinin farkında değillerdir.

Gerçekler, aksi ispatlanamamış yalanlardır…”


SH  7.01.2019

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.