Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÖZGE GÜNAYDIN ‘GERGEDAN HEYKEL SERGİSİ’ BARCELONA’DA

Dünyayı Gezen Gergedanların Yeni Durağı, Barcelona!

Topluma doğa sevgisini aşılamak amacıyla sanatçı Özge Günaydın tarafından hazırlanan gergedan heykel sergisi, dünya turuna devam ediyor! Büyük ilgi gören sergi, İstanbul ve New York’tan sonra şimdi de Barcelona’da sanatseverlerle buluşacak.

Sergi gergedan ve dünya figürlerinin farklı materyallerden yorumlanmış heykellerinden oluşuyor. Proje hakkında konuşan sanatçı Özge Günaydın, “Ana konseptinin “gergedan” olmasının sebebi, doğadaki tahribata bağlı olarak neslinin tükenmeye başlaması ve bunun sembolik bir değerinin bulunmasıdır. Dünyada insanlık tarihi ile eş yaşam geçmişine sahip gergedanların, günümüzde yalnız 5 türü kalmıştır. 1960'lı yıllarda 70.000 civarında olan siyah gergedan türünün, 20 yıllık bir süre içerisinde %96'sı tükenmiştir. Bu rakamlar doğanın yok oluşunda, gergedanların ne denli bir ikonik değeri olduğunu bize açıkça göstermektedir!”.

Doğada birçok canlıyla birlikte yaşadığımızı belirten heykel sanatçısı Özge Günaydın, bu dünyanın sadece insanlara ait olmadığını söylüyor. Hayvan haklarına gereken önem ve dikkatin verilmediği günümüzde, hazırlanan bu sanat çalışması tüm sanat camiası ve hayvanseverlerde büyük heyecan uyandırmaya devam ediyor. Gergedan heykelleri bugüne kadar sırasıyla GaleriDeniz, GaleriKambur, Yeditepe Üniversitesi, Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi, Art Ankara, Nişart ve Birleşmiş Milletler’den aldığı davet ile New York’ta meraklılarıyla buluşmuştu.

Gergedanların sekizinci sergi durağı ise İspanya’nın kalbi Barselona; Özge Günaydın imzalı eserler, 23 Mayıs itibariyle birbirinden önemli birçok Türk sanatçının katılacağı karma sergide yer alacak. 29 Mayıs tarihine kadar sürecek “Bartcelona” karma sergisi Barcelona’daki Carrer del Consell Caddesi’nde bulunan Art Nou Mil-lenni Galeri’de sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Sergi Adresi: Art Nou Mil-lenni Galeri - Carrer del Consell de Cent, 277, 08011 Barcelona, İspanya

Sergi Tarih: 23 – 29 Mayıs 2019

Özge Günaydın

20 yıllık iletişim sektörü geçmişine sahip olan Özge Günaydın, Brothers&Sisters Ajans başkanıdır. 10 yaşından beri sanatla uğraşan Özge Günaydın, bu zamana kadar resim, seramik ve heykel sanatlarında eserler vermiştir. Görsel sanatların yanı sıra 6 adet kitabı yayınlanmıştır. Ayrıca www.ozgegunaydin.com adresinde kişisel yazıları yayınlanmaktadır.

İletişim:
Emine Sever – emine@brothers-sisters.com.tr / 05332692908 - 02122826400
Özge Günaydın – ozge@brothers-sisters.com.tr


SH  26.05.2019

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.