Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TÜRK YAZARI VE ŞAİRİNE 8 ÖDÜL BİRDEN

İtalya’da Rönesans’ın aydınlanma kenti olarak bilinen Floransa’da her yıl düzenlenen VII Premio Letterario Internazionale Poesia Narrativa Saggistica Citta'di Sarzana 2019 öykü ve şiir dalında verilmekte olan edebiyat ödülleri ülkemizden yazar ve şair Serpil Devrim'e verildi.

Her ülkeden çok sayıda katılımın olduğu bu ödülleri alan sanatçımız Serpil Devrim geçtiğimiz günlerde İtalya'ya giderek düzenlenen törene katıldı.

Edebiyat ödüllerini Floransa'nın dışında Roma'daki IV Edizione Del Premio Internazionale Verbumlandiart (Galatone) ödüllerini şiir ve öykü dalında, Napoli'de VI Edizione Del Concorso Internazionale Di Letteratura Madonna Dell'arco ödüllerini şiir ve öykü dalında, Montesilvano/Pescara'da Unıversum Academy-İsviçre'nin düzenlediği XX Edizione del Premio Letterario Internazionale Universum Academy Swıttzerland şiir ve öykü ödüllerini alarak İtalya'nın saygın edebiyat kurullarından toplam 8 ödülü ülkemize getirdi.

İsviçre adına düzenlenen XX Edizione del Premio Letterario Internazionale Universum Academy Swıttzerland'dan aldığı ödüllerinin yanı sıra ödül töreninden bir gün önce düzenlenen törenle fahri doktora ve barış elçiliği ünvanları sanatçımız Serpil Devrim'e verildi.

Yazar ve şair Serpil Devrim'in VII Edizione del Premio Letterario Citta Di Sarzana/ 2019-İtalya Öykü ve şiir Ödülü de aldığım açıklandı. Tören Temmuz ayında yapılacak. Serpil Devrim ayrıca Romanya'da 2019 Nisan ayında düzenlenen Campionat European de Poezie 2019 Seçici Kurul Avrupa Şiir Özel Ödülü'nü de almıştı. İtalya'dan ödüller kazanan Serpil Devrim'in öykü ve şiirlerinin İtalyanca çevirilerini dünyaca ünlü sopranomuz Burcu Bükem Kuru ve Laura Yalli yaptı.


SH  17.06.2019

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.