Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BİZ KONSER VERİRİZ YETERKİ SEN OKU!

Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası ‘Bir Öğrenci de Sen Okut’ kampanyası için sahnedeydi. Gecede bin öğrenci için eğitim desteği sağlandı. Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası, şef ve Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer idaresinde, 26 Aralık akşamı Edirne’de verdiği yeni yıl konserini, “Bir Öğrenci de Sen Okut” kampanyası yararına düzenledi. Gece sonunda, bin öğrenci için eğitim desteği hedefine ulaşıldı.

Trakya Üniversitesi öncülüğünde başlatılan ve kentin dinamiklerini harekete geçirerek “eğitime destek” temasının seçkin bir örneği haline gelen kampanyadan, bugüne kadar toplam 813 öğrenci faydalanırken, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde ise 215 öğrenciye daha burs olanağı sağlandı.

ÖRNEK PROJE
Zafer, “Trakya Üniversitesi Vakfı çatısı altında hayata geçirildiği 2017 yılından itibaren hayırseverlerin ve gönüllülerin destekleriyle olgunlaşan ‘Bir Öğrenci de Sen Okut’ kampanyasına gösterilen ilgi de her yıl katlanarak büyüyor. Kurumsal ve bireysel anlamda birçok kuruluşun ve bağışçının da destek verdiği, kamuoyunda ‘örnek proje’ olarak gösterilen ve yüzlerce öğrencinin öğrenim hayatına katkı sunan kampanya, ‘Öğrenci Dostu Şehir’ olarak anılan Edirne’nin eğitim misyonuna da olumlu bir katkı sunmaya devam ediyor” diyor.

Film müziklerinin beyazperde eşliğinde dinlendiği gecede, Barış Manço Şarkıları, tangolar, “My Way” gibi klasikler sunuldu. Klarnetsanatçısı Oktay Bağirov, ses sanatçısı Dr. Bülent Halvaşi’nin solistliğinde, Trakya Üniversitesi Gençlik ve Çocuk koroları ile İrina Usta’nın bale öğrencileri, orkestra ile Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi sahnesinde, özel ses ve ışık tasarımıyla buluştu. Koreograf ve dansçı Barış Jackson; Dr. Sela Can Dökmeci’nin konser için düzenlediği üç şarkılık “Michael Jackson Hits” düzenlemesi eşliğinde ve ardından küçük dansçılarıyla, unutulmaz Jackson figürleri sergileyerek büyük beğeni topladı. Salonu tamamen dolduran dinleyiciler, sanatçıları uzun süre alkışladı.

Zafer, “Proje esasen Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nundu ve bize ana hatlarıyla anlatarak sahiplenmemizi ve uygulamamızı istedi. Böyle bir projeyi gururla ve heyecanla sahiplendik. Erhan Hoca ile uzaktan şahit olduğumuz anların duygusallığına birlikte dalabiliyoruz” diyor.

813 ÖĞRENCİYE BURS Hayata geçirildiği 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 1470 başvuru arasından 193 öğrenciye desteğin sağlandığı kampanyadan, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 1119 başvuru arasından 174 öğrenci, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 1555 başvuru arasından 231 öğrenci, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ise 2 bin 108 başvuru arasından 215 öğrenci faydalandı. Projenin hayata geçirildiği 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren toplam 813 öğrenciye burs imkânının sağlandığı kampanya kapsamında, öğrencilere aylık 300’er TL maddi destek verilmiş.


SH  30.12.2019

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.