Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TOMUR ATAGÖK “KAĞIT İŞLER” RESİM SERGİSİ

Türk resim sanatının duayen isimlerinden, UNESCO UPSD/AIAP Yılın Sanatçısı ödüllü Yıldız Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi Tomur Atagök’ün yapıtları izleyicileri ile Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Tarihi Hamam Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda buluşuyor.

Tomur Atagök’ün yirmi bir eserinden oluşan KAĞIT İŞLER isimli sergi, 30 Haziran-14 Temmuz 2021 tarihleri arasında 11.00-15.00 saatleri arasında görülebilir. Ayrıca sergi afişte yer alan QR koddan çevrimiçi olarak da izlenebilir.

Sergi Açılışı: 30 Haziran 2021, 14.00
Sergi Koord. Doç. Dr. Kadriye Tezcan Akmehmet.
Sergi Küratörü: Doç. Burak Boyraz

Tomur Atagök (1939)
İstanbul doğumlu sanatçı Robert Kolej'den mezun olduktan sonra ABD'de BFA ve MA (University of California, Berkeley) dereceleri alarak Türkiye'ye döndü. MSÜ Resim ve Heykel Müzesi Müdür Yardımcılığı görevinden sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak üniversitenin Kültür, Basın ve Dış İlişkiler Başkanlığı'nı yaptı. Türkiye’nin müzecilik alanındaki ilk akademik programı olan Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzecilik Yüksek Lisans Programını kurdu ve yürüttü. Sanat ve müzecilik ile ilgili çok sayıda araştırma ve projeyi gerçekleştirmesinin yanı sıra bu alanlarda yazılar yazdı. 2004-2006 yılları arasında, kurucu ekibinde yer aldığı Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin dekanlığını yaptı. Çok sayıda kişisel sergi gerçekleştirdi, ulusal ve uluslararası sergilere katıldı ve ödüller aldı. Tomur ATAGÖK 2006 yılındaki emekliliğinden bu yana Demirciköy, Sarıyer, İstanbul'da çalışmalarına devam etmektedir.


SH  4.07.2021

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.