Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘NERKİZ’İN BAHÇELERİ’ IAAF’TA…

17-20 Kasım 2022 tarihlerinde Harbiye Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan IAAF 3. İstanbul Sanat ve Antika Fuarı’nda, ressam NERKİZ AKÇURA, bahçe kültürümüze dair yaptığı çalışmalarıyla yer alıyor. “…Gezelim bahçe bağları, … Hoş geçirelim çağları” (Daimi) Akçura, bahçelerde geçirdiğimiz zamanların renkli, coşkulu ve eğlenceli yanlarını betimleyerek doğal yaşamın insan hayatında, mutluluğunda ve sağlığında ne kadar önemli bir rol oynadığının altını çizen işleriyle fuarda izleyicisi ile buluşuyor.

Bahçe kültürü, geçmişten günümüze toplumların doğayı algılayışlarının bir yansıması olmuştur. Tarihsel süreç içerisinde genel hatlarıyla batıda seyretmek, doğu toplumlarında ise içinde yaşamak fikri ile gelişmiştir. Akçura tablolarında ekseriyetle Türk bahçe kültürünün izlerini yansıtmaya çalışmıştır; Meyve ağaçları ve çiçeklerle süslenmiş, sosyal etkinlikler için çimenli boş alanlar, gölge veren ağaçlar doğal düzene uyumlu bir şekilde tasarlanmıştır.

Yaşamımızın geleneksel mekânlarından olan bahçelerimiz hala çokça tercih ediliyor. Kent yaşamında, doğaya özlem yoğun bir şekilde hissedilmekte, vakit buldukça yeşil alanlara kaçanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Arkadaşlarla buluşup sohbet etmenin ya da doğayla baş başa dinlenmenin, spor ve oyun alanları olarak ya da müzikli danslı eğlenceli organizasyonların vazgeçilmezi bahçeler… Eski ile yeniyi bir araya getiren IAAF 3.Sanat ve Antika Fuarı ile Nerkiz Akçura’nın minyatür sanatından çağdaş yorumlarına giden çizgisi örtüşürken, sanatçı çalışmalarıyla geleneksel bahçe kültürümüze bugünün penceresinden bir bakış sunmakta, doğanın renk ve kokusunu oradaymışçasına izleyicisine hissettirmektedir. ( Nerkiz Akçura Stand No: L19/S1B ) III.İstanbul Sanat ve Antika Fuarı IAAF - İstanbul Art & Antique Fair, Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Merkezi, Harbiye İstanbul 16 Kasım 2022 - 16:00 Ön izleme, 18:00 Açılış Seremonisi ( Online VIP Davetiyeniz ektedir ) Fuar Ziyaret Tarih ve saatleri – 17, 18 ve 19 Kasım 2022 saat 10:00 – 20:00 / 20 Kasım 2022 saat 10:00-18:00

NERKİZ AKÇURA Hakkında; Çin’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Geleneksel Türk Süsleme Sanatı dalındaki eğitimine Prof.Dr. Süheyl Ünver’den ders alarak başladı. Daha sonra ressam Ahmet Yakupoğlu’dan da etkilenerek minyatürün yanı sıra çağdaş resme yöneldi. 1991 yılında Eskişehir Yunus Emre Vakfı’nın organize ettiği “Yunus Emre Sergi Yılı” yarışmasında ödül aldı. 2001 yılından beri naif empresyonist üslupta çalışan birçok sanatçıyla atölye çalışmalarında bulundu. Çeşitli bilimsel makaleleri tamamlayan eserleri ile akademik yayınlarda yer aldı. “Minyatürlerle Atatürk Evleri” projesinde, eserleri valilikler tarafından Anadolu’nun birçok ilinde sergilendikten sonra Anıtkabir’e teslim edildi ve bu çalışma kitap halinde yayınlandı.


SH  14.11.2022

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.