MURATHAN MUNGAN’IN GÖZÜNDEN İSTANBUL
İstanbul İmgeleri başlıklı söyleşi, 18 Mart Çarşamba günü saat 18.30’da gerçekleştirilecek.
Yazar Murathan Mungan, Osmanlı Bankası Müzesi’nin (OBM) düzenlediği “Kent ve Edebiyat Söyleşileri”nde okurlarıyla buluşacak.
Yedi Kapılı Kırk Oda kitabında Mungan kent imgesini insanın iç dünyasının sınırları içinden bir sesleniş olarak ortaya koyuyor: “Hepimiz bir adayız. Ölürsek hatırlanalım, yaşarken başkaları da olabilelim, başkalarına da ulaşabilelim diye hepimiz kendi adamızda konuşuyor, sesleniyor, anlatıyor, yazıyoruz. Bazen birbirimizin kıyılarına uğrayan seyrek anlarla yaşayıp gidiyor, bazen kaybolduğumuz hayatlardan sonra birilerinin karasına vuruyoruz.”
OBM’de Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında, her ayın üçüncü çarşamba günü 18:30-20:30 saatleri arasında düzenlenen “Kent ve Edebiyat Söyleşileri”nde, Yazarını Doğuran Kentler konuşuluyor. Buluşmalarda yazarlar, doğduğu kentten yola çıkarak yazdığı kente, yazdığı kentten yola çıkarak okurun kentine bir yolculuk yapıyor.
İstanbul İmgeleri başlıklı söyleşi, 18 Mart Çarşamba günü saat 18.30’da gerçekleştirilecek.
Voyvoda Caddesi Toplantıları
Kent ve Edebiyat Söyleşileri
Tarih : 18 Mart 2009 Çarşamba Saat : 18:30 – 20:30
Yer : Osmanlı Bankası Müzesi
Adres : Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 11 Karaköy
İletişim : (212) 334 22 70
www.obmuze.com
Katılım ücretsizdir.
Rezervasyon yaptırmak zorunludur.
Murathan Mungan
21 Nisan 1955’te İstanbul’da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde lisans ve yüksek lisansını tamamladı. Ankara’da Devlet Tiyatroları’nda ve İstanbul’da Şehir Tiyatroları’nda “Dramaturg” olarak çalıştı. 1987’de günlük gazete olarak yayımlanan Söz gazetesinde,“Kültür-Sanat Sayfası” editörlüğü yaptı. Bir tanesi filme alınan üç tane de film senaryosu yazdı. 1984’te Atıf Yılmaz tarafından filme alınan Dağınık Yatak’ın yanı sıra Dört Kişilik Bahçe ve Başkasının Hayatı adlı iki senaryosu daha bulunuyor. Bu üç senaryo 1997’de üç ayrı kitap olarak yayımlandı. Gazete ve dergilerdeki ilk yazıları 1975’de yayımlanan yazar, yirmi yıllık yazı serüveninin çeşitli ürünlerinden yaptığı bir derlemeyi kırkıncı yaşı nedeniyle Murathan’95 adlı bir kitapta topladı. Ellinci yaşı için hazırladığı ve yalnızca 2005’te yayımlanıp baskısı bir kez daha tekrarlanmayacak ‘Elli Parça’ kitabı da özel kitapları arasında bulunuyor. Bu arada yabancı yazarların öykülerinden ve yazılarından oluşan çeşitli seçkiler yayımlamayı sürdürdü. İlk öykü seçkisi ‘Ressamın Sözleşmesi’’ni, daha sonra ‘Çocuklar ve Büyükleri’, ‘Yazıhane’, ‘Yabancı Hayvanlar’, ‘Erkeklerin Hikâyeleri’ ve ‘Kadınlığın 21 Hikâyesi’ adlı öykü ve yazı seçkileri izledi. Yazıları, şiirleri ve kimi kitapları bugüne değin İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İsveççe, Norveççe, Yunanca, Fince, Boşnakça, Bulgarca, Farsça, Kürtçe ve Hollandacaya çevrilerek çeşitli dergi, gazete ve antolojilerde yayımlandı. Mungan, 1988’ten beri serbest yazar olarak çalışıyor ve halen İstanbul’da yaşıyor.
NTVMSNBC 11.03.2009
|
|
|