Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İNGİLİZ OYUN YAZARI RAVENHİLL İSTANBUL’DA

Dot’un British Council desteğiyle düzenlediği “İngiliz Oyun Yazarları Dot’ ta Konuşuyor” panel serisinin ikinci misafir yazarı, Mark Ravenhill...

Bilsar sponsorluğunda gerçekleştirilen Dotbilsarda Projesi, "Vur / Yağmala / Yeniden" isimli 17 kısa oyun ve 1 radyo oyunundan oluşan büyük tiyatro oyununun yazarı Mark Ravenhill, 13, 14 ve 15 Mart’ta İstanbul’da.

Avrupa’nın önemli çağdaş tiyatro yazarlarından Mark Ravenhill ile projenin sanat yönetmeni Murat Daltaban’ın "Vur / Yağmala / Yeniden" oyunları ve çağdaş tiyatro üzerine konuşacakları panel, 15 Mart 2009 Pazar, saat 13.00’de Pera Müzesi Oditoryum’unda yapılacak.

* Katılımın ücret olduğu panel için rezervasyon gereklidir ve panelde simultane çeviri yapılacaktır.

Projenin ilk beş ayında seyirci ile buluşmuş toplam 10 kısa oyun, Mark Ravenhill ile birlikte seyredilmek üzere 14 Mart Cumartesi tüm güne yayılan bir program ile yeniden oynanıyor.

14 MART CUMARTESİ - OYUN PROGRAMI
Saat 13.00 : 1. GÖSTERİ - KAYIP CENNET ve DÜN MEYDANA GELEN BİR OLAYDA
Saat 15.00 : 2. GÖSTERİ - KORKU VE SEFALET ve SAVAŞ VE BARIŞ
Saat 17.00 : 4. GÖSTERİ - AŞIK KADINLAR ve MİKADO
Saat 18.00 : 3. GÖSTERİ - DÜNYALAR SAVAŞI ve TROYALI KADINLAR
Saat 20.00 : 5. GÖSTERİ - AŞK (İçin Herşeyi Yaparım Ama Bunu Yapmam) ve TANRILARIN ŞAFAĞI

Bilet satış noktaları, kombine biletler, özel gösterimler, Dot ve Dotbilsarda projesi ve oyunlar ile ilgili detaylı bilgiler için internet sitesi:
www.go-dot.org
www.dotbilsarda.org
MARK RAVENHILL
İngiltere’nin 1990 sonrası en önemli yazarlarından olan Mark Ravenhill, 1966’da West Sussex Haywards Heath’de dünyaya geldi. Ravenhill, ilk oyununu 13 yaşında yazdı. 1984-1987 arası Bristol Üniversitesi’nde Drama ve İngiliz Edebiyatı eğitimi gördü.

Profesyonel tiyatro kariyerine tiyatro Soho Poly’de idari asistan olarak başladı. Soho Poly’den ayrıldıktan sonra serbest yönetmen olarak çalışmaya başladı ve okullarda drama dersleri verdi. 1993 yılında London New Plays Festivali için eşcinsellikle ilgili bir komedi olan Close to You isimli kısa oyunu yazdı. 1994’de Birmingham’daki Midlands Arts Centre için kaleme alınan Hansel ve Gretel’i yönetti. 1995'de bir Aids projesi olan Red Admiral için iki erkeğin on dakika boyunca seks hakkında konuştuğu Fist’i yazdı. 1996'da Royal Court’da prömiyer yapan oyunu Shopping and Fucking, 1990 sonrası İngiliz yeni yazar tiyatrosuna düşen bir bomba olarak kabul edildi.


NTVMSNBC  12.03.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.