Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

GASAT 1. CENGİZ AYTMATOV EDEBİYAT ÖDÜLÜ VERİLDİ

Ünlü yazar rahmetli Cengiz Aytmatov anısına adını yaşatmak, gelecek kuşaklara onu ve eserlerini aktarabilmek amacı ile Genel Başkanlığını Şair Yazar Emine Sevinç Öksüzoğlu 'nun yaptığı GASAT (Gaziantep Sanat Topluluğu) tarafından, her yıl “Cengiz Aytmatov Edebiyat Ödülü” verilmesi kararlaştırılmıştı.

Bu karar üzerine 06.03. 2009 tarihinde Ankara Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu nda bir tören yapıldı. Ödül Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Kemal Tural tarafından, rahmetli Cengiz Aytmatov’un sağlığında veliahdım diyerek, Edebiyat tahtına aday gösterdiği ve manevi oğlu kabul ettiği “Vector Uluslar arası İlim ve Edebiyat Eserleri Araştırma Genel Merkezi Başkanı Prof.Dr. Elçin İsgenderzade” 'ye verildi.

Törende GASAT Genel Başkanı Edebiyat Araştırmacısı Şair Yazar Emine Sevinç Öksüzoğlu, GASAT Ödül komisyonu Başkan yardımcısı Şair Yazar İsmet Bora Binatlı, ve Ankaralı şairlerden bir gurup vardı.

Ayrıca ödül töreninde; Abbas Yurt (Şair), Oktay Öksüzoğlu (Yazar), Ahmet Şahinoğlu (Yanık Ahmet), Hüseyin Çoban, İsa Kayacan (Araştırmacı Yazar), Nail Tan (Yazar), Abdullah Satoğlu (Şair), Ahmet Metin, Ayşe Selma Özköklü, Halil Nimetoğlu (Merkez Valisi), Alperen Buray (Dünya Çocukları Genel Merkezi Bşk.) hazır bulundular.

Ödül Töreninde GASAT Genel Başkanı Edebiyat Araştırmacısı Şair Yazar Emine Sevinç Öksüzoğlu, GASAT'ın faaliyetlerinden, Cengiz Aytmatov Edebiyat ödülünün veriliş amacını, bu ödülün Edebiyat camiasında kabul gören ve Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığınca müşterek takdim edilen ilk ödül olduğunu vurgulayan bir konuşma ile ödül törenin açılışını yaptı.

Ardından söz sırasını Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prf.Dr.Sadık Tural aldı. Konuşmasında rahmetli Cengiz Aytmatov 'la 20 yıllık dostluklarında paylaştıklarını ve anılarını anlattı. Cengiz Aytmatov'un yaşamındaki önemli bir sırrı törene katılanlar ile paylaştığında, dinleyenlerin gözlerinde yaş hakim olmuştu. Böyle bir ödülün Türk Dünyası Edebiyatı için son derece önem arz ettiğini belirterek, GASAT Genel Başkanı Emine Sevinç Öksüzoğlu'nu ve GASAT Ödül Komisyonunda yer alan İsmet Bora Binatlı ile Mehmet Nuri Parmaksız 'ı kutladı.


Sanatsal Haber  15.03.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.