Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL’DA FİLM ŞÖLENİ BAŞLIYOR

Bugün başlayacak olan İstanbul Film Festivali kapsamında 16 gün boyunca, 20 bölüm altında, 200 film sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

28. Uluslararası İstanbul Film Festivali, bu akşam (03.04.2009) Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek törenle başlıyor.

Festival kapsamında 16 gün boyunca, 20 bölüm altında, 7 sinemada, 450 seansta, 40'ı yerli yapım 200 film sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Festival, her yıl olduğu gibi ünlü konuklar, usta sinemacıların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları, sinema dersleri ve partilerle 2 hafta sürecek.

Festivalin gösterimleri Beyoğlu'nda Emek, Atlas, Beyoğlu, Yeni Rüya, Pera Müzesi Sineması ile Kadıköy'de Rexx sineması ve hafta sonları Nişantaşı CityLife Cinema olmak üzere toplam 7 sinemada gerçekleştirilecek.

Festival, bu akşam Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak açılış töreni ile başlayacak. Gecede ''Sinema Onur Ödülleri'' Türk sinemasına yıllar boyu emek veren eleştirmen, arşivci, yazar Agah Özgüç, oyuncu Hale Soygazi ve yönetmen Erdoğan Tokatlı'ya verilecek.

Polonya sinemasının saygın yönetmenlerinden Jerzy Skolimowski'ye ise festivalin kapanış gecesi ''Yaşam Boyu Başarı Ödülü'' sunulacak.

"Altın Lale" Heyecanı İkiye Katlandı
Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde "Altın Lale" heyecanı bu yıl 2'ye katlanacak. Festivalin "Altın Lale" ödülü, bu yıldan itibaren "Uluslararası Yarışma"nın yanı sıra "Ulusal Yarışma" kapsamında da verilecek.

"Uluslararası Yarışma"da 12 Film "Altın Lale" İçin Kapışacak
Festivalin "Uluslararası Yarışma" bölümünde "Altın Lale" ödülü için 12 film yarışacak. "Rumba", "Yaz Saati", "Şarkı Söylemenin Keyfi", "Bu Filmde Ben Varım", "Zift", "Utanç", "Bir Buçuk Oda", "Tony Manero", "Yabancılar", "Bulanık Sular" ve '$9.99" adlı filmlerin arasında uluslararası yarışmada Türkiye'yi "Süt" adlı filmiyle Semih Kaplanoğlu temsil edecek.

Uluslararası Altın Lale Yarışması jüri başkanlığını "Harry Nasıl Ağaç Oldu?", "Bir Kış Gecesi Rüyası" ve "İyimserler" filmleriyle tanınan Belgrad doğumlu Goran Paskaljevic yapacak.

Türk Sineması Bölümü
Festivalin, 2008-2009 sezonunda yapımı tamamlanan Türk filmlerinin bir araya geldiği "Türk Sineması" bölümünde, "Ulusal Yarışma", "Yarışma Dışı", "Yeni Türk Sineması" ve "Belgeseller" başlıkları altında 40'ı aşkın kurmaca ve belgesel film yer alacak.

"Ulusal Yarışma" kapsamında geçen yıllarda verilen "En İyi Film", "En İyi Yönetmen", "En İyi Kadın Oyuncu" ve "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerine bu yıl "En İyi Senaryo", "En İyi Görüntü Yönetmeni" ve "En İyi Müzik" ödülleri de eklendi.

"Ulusal Yarışma"da 14 Film Yarışıyor
Festivalin "Ulusal Yarışma" bölümünde "Altın Lale" ödülü için 14 film yarışacak.

Aydın Bulut'un "Başka Semtin Çocukları", Mahmut Fazıl Coşkun'un "Uzak İhtimal", Murat Düzgünoğlu'nun "Hayatın Tuzu", Mehmet Bahadır Er ve Maryna Gorbach'ın "Kara Köpekler Havlarken", Reha Erdem'in "Hayat Var", Pelin Esmer'in "11'e 10 Kala", Selim Evci'nin "İki Çizgi", Semih Kaplanoğlu'nun "Süt", Erden Kıral'ın "Vicdan", Aslı Özge'nin "Köprüdekiler", Cemal Şan'ın "Ali'nin Sekiz Günü", Atalay Taşdiken'in "Mommo", Yeşim Ustaoğlu'nun "Pandora'nın Kutusu" ve Ümit Ünal'ın "Gölgesizler" adlı filmleri ödül için jüri karşısına çıkacak.

Yarışmada, Kültür ve Turizm Bakanlığı "En İyi Film" ve "En İyi Yönetmen"e 50 biner, "En İyi Kadın Oyuncu" ve "En İyi Erkek Oyuncu"ya ise 10 biner lira ödül verecek.

Efes Pilsen, Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) Jürisi'nin Onat Kutlar anısına Ulusal Yarışma'ya katılan filmler arasından seçeceği filmin yönetmenine bir sonraki filminin yapımında kullanılmak üzere bir de para ödülü verecek.

İstanbul Film Festivali'nin "Türk Sineması" bölümünde Nuri Bilge Ceylan'ın "Üç Maymun", Raşit Çelikezer'in "Gökten 3 Elma Düştü", Çağan Irmak'ın "Issız Adam" ve Cemal Şan'ın "Dilber'in Sekiz Günü" isimli filmleri ise "Yarışma Dışı" başlığı altında izleyicilerle buluşacak.


Sanatsal Haber  3.04.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.