Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İKİ ÜNLÜ SARAY BİR SERGİDE BULUŞTU

El Hamra ve Topkapı Sarayları,"Aynı Denizin Uçlarında" sergisiyle İstanbul'da buluştu.Sergide ayrıca haritalar,seyahat kitapları,maketler yer alıyor.

El Hamra ve Topkapı Sarayları İstanbul'da Medeniyetler İttifakı Forumu kapsamında gerçekleştirilen "Aynı Denizin Uçlarında" sergisinde biraraya geldi.

El Hamra Emeviler döneminin haşmetini; Topkapı ise Osmanlı İmparotarluğu'nun sadelikle ihtişamını birleştiren eserler.

Kültürel açıdan aşina olduğumuz İslam dünyasının bu iki eseri bu kez Topkapı Sarayı'nda biraraya geldi.

Artık ne Endülüs, ne de Osmanlı var ancak, o dönemlerin kültürel zenginlikleri insanlığın ortak kültürel mirasını geliştirmek için birarada.

Medeniyetler İttifakı Forumu çerçevesinde gerçekleştirilen "Aynı Denizin Uçlarında Doğuya Yolculuğun fotoğrafında El Hamra ve Topkapı Sarayları" sergisi açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Yüzyıllara dayanan, aynı denizin iki ucunda, iki önemli uygarlığın, iki önemli devletin yüzyıllara dayanan ilişkilerinin artık dünyada geleceğe taşınacak olan, binyıllara taşınacak olan yeni barış köprülerine vesile olmasını diliyorum" dedi.

İspanya Eşitlik Bakanı Bibiana Aido da serginin İspanyol ve Türk halklarını yakınlaştırarak, farklılıkları kucaklaştırmayı başaracağını söyledi.

Kültürler arasında diyalog kurmayı amaçlayan sergide, fotoğraf ustaları Jean Laurent ve Abdullah Biraderler'in fotoğrafları yer alıyor.

Granada ve İstanbul'un panoramik görüntülerinin ön plana çıktığı sergide ayrıca, haritalar, planlar, seyahat kitapları, maketler yer alıyor.

126 eserin yer aldığı sergi, 1 Mayıs'a kadar Topkapı Sarayı'nda görülebilir.


Sanatsal Haber  6.04.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.