Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SADRİ ALIŞIK OYUNCU ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

14. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri, törenle sahiplerine verildi.

Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde, Kerem Alışık ile Berna Laçin'in sunuculuğunu yaptığı törende onur ödüllerini, tiyatro dalında Yıldız Kenter, sinema dalında ise Türkan Şoray ve Vedat Türkali aldı.

Tiyatro dalında "Yılın en başarılı yapımının yönetmeni" ödülüne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları'nca sahnelenen "Maskeliler" oyunuyla Taner Barlas değer görüldü.

"Yılın en başarılı kadın oyuncusu" ödülü, Semaver Kumpanya'da sahnelenen "Cesaret Ana ve Çocukları" oyunundaki rolüyle Tilbe Saran'a, "Yılın en başarılı erkek oyuncusu" ödülü ise İBB Şehir Tiyatroları'nca sahnelenen "Maskeliler" oyunundaki rolüyle Mehmet Gürhan ve Levent Üzümcü'ye verildi.

"Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncusu" ödülüne, İBB Şehir Tiyatroları'nca sahnelenen "Kırmızı Pazartesi" oyunundaki rolüyle Mahperi Mertoğlu, "Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu" ödülüne ise Tiyatro Stüdyosu'nda sahnelenen "Nehrin Solgun Yüzü" adlı oyundaki rolüyle Kevork Türker layık görüldü.

"Müzikal ya da komedi dalında yılın en başarılı erkek oyuncusu" ödülü, Tiyatro Pera'da sahnelenen "Rahat Yaşamaya Övgü" oyunundaki rolüyle Levent Öktem'in, "Yılın en başarılı kadın oyuncusu" ödülü ise Asya Prodüksiyon Tiyatro'da sahnelenen "Basit Bir Ev Kazası" oyununda rol alan Günay Karacaoğlu'nun oldu.

Tiyatro Pera'da sahnelenen "Rahat Yaşamaya Övgü" adlı oyundaki rolüyle Erdinç Anaz "Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu", yine aynı oyundaki performansıyla Başak Meşe ise "Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncusu" seçildi.

"Efes Pilsen Gençlik Özel Ödülü" ise sahneledikleri "Albay Kuş" oyunuyla Tiyatro Adam oyuncularına verildi.

Sinema dalında "En iyi erkek oyuncu" ödülünü "Devrim Arabaları" filmindeki rolüyle Taner Birsel, Ali Düşenkalkar, Halit Ergenç, Altan Gördüm, Serhat Tutumluer, Onur Ünsal ve Selçuk Yöntem paylaşırken, "En iyi kadın oyuncu" ödülüne "Issız Adam" filmindeki performansıyla Melis Birkan değer görüldü.

"En iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülü "Vicdan" filmindeki rolüyle Tülin Özen'e, "En iyi yardımcı erkek oyuncu" ödülü ise "Üç Maymun" filmindeki rolüyle Ercan Kesal'a sunuldu.


Sanatsal Haber  15.04.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.