Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘UÇAN SÜPÜRGE’DE 12 FİLM YARIŞACAK

12. Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nde, Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) Ödülü için yarışacak filmler belli oldu. 9 ülkeden 12 filmin katılacağı yarışmalı bölümde, Türkiye'yi Yeşim Ustaoğlu'nun "Pandora'nın Kutusu" adlı filmi temsil edecek.

Yapılan açıklamaya göre, 7-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 12. Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nin, "Her Biri Ayrı Renk" adlı bölümünde yer alan 12 film, FIPRESCI Ödülü için yarışacak.

Bu sene Polonya'dan Anita Piotrowska, İsveç'ten Leif Joleyve ve Türkiye'den Nil Kural'dan oluşan FIPRESCI jürisi, Almanya, Amerika, Arjantin, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, Portekiz, Rusya ve Türkiye'den katılan filmlerden 1'ini seçecek.

Ödül alan film, 14 Mayıs Perşembe günü festivalin kapanış töreninde açıklanacak ve törenin ardından ücretsiz olarak gösterilecek.

Yönetmen Yeşim Ustaoğlu'nun imzasını taşıyan ve "Bilge Olgaç Başarı Ödülü" sahibi olan "Pandora'nın Kutusu", festivalde Türkiye adına yarışacak. Yol ve yolculukta kimliği keşfetmek gibi temaları işleyen film, kentte geçen gerçekçi bir öyküyle yabancılaşma ve iletişimsizliği anlatıyor.

Türk Yönetmen Almanya'yı Temsil Edecek
Yarışmada, Almanya adına 2 film yer alırken, Buket Alakuş'un "Fin Tangosu-Finnish Tango" adlı filmi Almanya'yı temsil eden filmlerden olacak.

Yarışmada, Almanya adına ayrıca Marie Noelleve ile Peter Sehr'in yönettiği "Anarşistin Karısı" adlı yapım yarışacak.

Festivalde, ABD'den genç yönetmen Marianna Palka'nın "İyi Mal" ve Nina Paley'nin "Sita Şarkı Söylüyor" adlı filmleri de yarışmaya katılacak.


Sanatsal Haber  16.04.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.