Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘ANADOLU ATEŞİ’NDEN İZLEYİCİ REKORU

Mustafa Erdoğan, 10 yılda gerçekleştirdikleri 2 bin gösteriyle yaklaşık 11 milyon sanatseverle buluştuklarını bildirdi.

Son olarak Mısır'ın başkenti Kahire'de sahne alan Anadolu Ateşi Dans Grubu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, 10 yılda gerçekleştirdikleri 2 bin gösteriyle yaklaşık 11 milyon sanatseverle buluştuklarını bildirdi.

Erdoğan, Anadolu Ateşi Dans Grubu Topluluğu adı altında "Anadolu Ateşi" ve "Troya" olmak üzere 2 dans gösterisi gerçekleştirdiklerini ve 60 ülkede yaklaşık 2 bin gösteri sahneye koyduklarını söyledi.

"11 Milyon İzleyiciyle Buluştuk"
Amerika'daki New York Madison Square Garden, Chicago Theater, Paris Bercy, Çin Halk Cumhuriyeti Parlamento Binası, Mısır'da Giza Piramitleri gibi dünyaca ünlü merkezlerde sahne aldıklarının altını çizen Erdoğan, "10 yılda 11 milyon sanatseverle buluştuk. Oyuncularım kendilerini milli takım gibi görüyorlar. Yaptıkları işin ve sorumluluklarının farkındalar" diye konuştu.

"Oyuncu Bulmakta Zorlanıyoruz"
Oyuncu bulmakta zorlandıkları ve bu nedenle dans akademisi kurduklarını da belirten Erdoğan, "Bizim aradığımız sanatçı, hem bale, modern dans, halk dansını yapabilecek, hem de Karadeniz oynayıp, halay çekebilecek nitelikte olmalı" dedi.

Günde 8 Saat Egrersiz
Anadolu Ateşi ve Troya'nın başarılı olmasının altında yatan en büyük etkenin disiplin olduğunu vurgulayan Erdoğan, dansçıların sağlık durumlarından özel yaşamlarına kadar bizzat kendisinin ilgilendiğini belirtti.

Dansçılığın, dünyada madencilikten sonra en ağır ikinci iş grubunda yer aldığını söyleyen Mustafa Erdoğan, "Biz bir meslek icra etmiyoruz, dans bizim için bir yaşam biçimidir. Güne bale dersi ile başlıyoruz, ardından modern dans, halk dansları, ritm dersi ve yeni koreografilerin çalışılmasıyla devam ediyoruz. Arada özel kondisyon artırıcı dersler de yapıyoruz. Yani bir dansçı haftanın 5 günü yaklaşık 8'er saat egzersiz yapıyor" bilgisini verdi.

"Anadolu Ateşi" gösterisinin kendisi için bir laboratuvar çalışması olduğunu anlatan Erdoğan, bu çalışmanın sonucunda Anadolu kültürünün eşsiz zenginliğini tüm dünyanın tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.

"Troya'da Kullanılan Kılıçlardan Birçok Arkadaşımız Yaralandı"
Anadolu Ateşi'nin dünya literatürüne girmesinin ve büyük başarı elde etmesinin, "Troya Efsanesi"nin yolunu açtığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"3 bin yılı geçkin yaşıyla dünya kültürünün en değerli eseri, ana yurdunda yurttaşları tarafından yorumlanıyor. Ben ve dansçılarım, bu kararlılıkla yazın Antalya'nın 50 derece sıcağında, kışın İstanbul'un karlı soğuğunda yılmadan çalıştık. Provalarımıza kan bile bulaştı, savaş sahnelerinin gerçeğe en yakın biçimde yorumlanması için kullandığımız gerçek kılıçlar, ben dahil birçok arkadaşımızın yaralanmasına neden oldu. Başarımızın bir ödülü olarak vücudumuzdaki bu kesikleri madalya gibi taşıyoruz."


AA  18.04.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.