..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MAĞARADA RESİM SERGİSİ

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde "81 il, 81 sergi, 81 sanatçı" projesi kapsamında mağarada Bedri Baykam ile Ahmet Güneştekin'in eserleri sergilendi.

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde "81 İl, 81 Sergi 81 Sanatçı" projesi kapsamında mağarada resim sergisi açıldı.
İl Kültür Turizm Müdürlüğünce Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında ressam Ahmet Güneştekin ile Bedri Baykam'ın 10 çalışması "81 İl, 81 Sergi, 81 Sanatçı" projesi çerçevesinde Hasankeyf Kalesi'ndeki 3 mağarada izlenime sunuldu.

Baykam, Ahmet Güneştekin'in projesi kapsamında Hasankeyf'te bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Hasankeyf benim için özel bir yer. Çünkü Hasankeyf'in Ilısu Barajı suları altında kalma riskine karşı 20 yıl toplumsal duyarlılık oluşturmak için oluşturulan grupta çalıştım. Üç yıl Hasankeyf kurtarma komitesi başkanlığı yaptım. Bu kapsamda makaleler yazıp konferanslar düzenledik. Hasankeyf'in sular altında bırakılması sadece Türkiye için değil, dünya için de bir mirasın yok edilmesi anlamına gelir. Yıllar sonra burayı sizlerle paylaşma zevkine, şerefine ulaştım."

Sanat yapıtlarını tekrar bu tarihi mağarada büyük medeniyetlerin izleriyle beraber görmenin kendileri için de çok zengin ve paha biçilmez bir değer olduğunu belirten Baykam, sergide yeni bir teknolojik anlayışla ürettiği eserlerin yer aldığını söyledi.


AA  21.04.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.