Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

DANS FİLMLERİ FESTİVALİNE DOĞRU

Dans Kamera İstanbul/2. Uluslararası Dans Filmleri Festivali, 15 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.

Dans ve film tekniklerini sanatsal veya deneysel boyutlarda bir arada harmanlamayı amaçlayan "Dans Kamera İstanbul/2. Uluslararası Dans Filmleri Festivali", 15 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek. Gelenekselleşme yolunda ilerleyen festivale, ulusal ve uluslararası tüm sanatçı ve sanatçı adayları katılabilecek.

Yaratıcılığı kısıtlamamak için konu ve tema sınırlaması bulunmayan festivale daha fazla başvuru olabilmesi için filmlerin süresinin 15 dakikayı geçmemesi istendi.

Özgür ve bağımsız bir platform çerçevesinde sadece paylaşım ve teşvik amacı taşıyan festivalde, yarışma bölümü olmayacak. Ancak gösterim salonlarında dağıtılacak film sonrası izleyici beğeni anketleri ile "izleyicilerin festival genelindeki favori ilk üç filmi", festival sonunda açıklanacak.

Dans ve film tekniklerini sanatsal veya deneysel boyutlarda bir arada harmanlamayı amaçlayan festival, dans filmlerini, videodans örneklerini, film için özel olarak tasarlanmış koreografik işleri, koreografilerin sinematoğrafik yorumlarını, dans fotoğraflarını, hareket temelli deneysel çalışmalar ve bedeni esas alan mekan-zaman kavramlarını barındıran filmler ve enstalasyonlar gibi yaratıcılığı ve özgünlüğü temel alan işleri bir araya getirecek.

Dans, film, görsel ve plastik sanatlar, müzik ve diğer ilintili sanatsal ve bilimsel formların etkileşimini sağlayarak, profesyonel ve amatör düzeydeki dans filmi yaratıcıları arasındaki artistik tanışma ile paylaşım ortamını oluşturmayı amaçlayan festival kapsamında, çalıştay ve seminerler de düzenlenecek.

Festival sürecinde Amerikalı dansçı, koreograf ve eğitmen Loretta Livingston, İngiliz koreograf ve eğitmen Kelly Hargraves de sanatseverlerle birlikte olacak.

Festivale başvurular 15 Temmuza kadar kabul edilecek.

Festival hakkında detaylı bilgiye "www.dancecamera-istanbul.org" adresinden ulaşılabilecek.


AA  27.04.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.