Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL MODERN’DE SİNEMA ŞÖLENİ

7-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek programda, 60'ların Türk sinemasından toplumsal gerçekçi filmler izleyici ile buluşacak.

İstanbul Modern Sinema'da, 1960'ların Türk sinemasının "Umut", "Bitmeyen Yol", "Şehirdeki Yabancı" ve "Karanlıkta Uyananlar" gibi toplumsal gerçekçi filmler gösterilecek.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Modern Sinema'nın 7-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceği "İyi Günler Türkiye!" başlıklı programda, 1960'ların Türk sinemasından toplumsal gerçekçi filmler izlenebilecek.

Programa, filmlerin yönetmen ve oyuncuları Halit Refiğ, Duygu Sağıroğlu, Selma Güneri, Göksel Arsoy, Ertem Göreç, Nilüfer Aydan da konuk olarak katılacak.

Mimar Sinan Sinema-TV Merkezi ile işbirliğiyle hazırlanan seçkide, Yılmaz Güney'in Türk sinemasında bir dönüm noktası olarak kabul edilen "Umut", göç sorunu ve emek sömürüsünü ele alan Duygu Sağıroğlu'nun ilk filmi "Bitmeyen Yol", Halit Refiğ'in aydınların toplum içinde yabancılaşmasını anlattığı, işçi-işveren ilişkilerine değinen "Şehirdeki Yabancı", Türk sinema tarihinin en iyi hapishane filmi olarak nitelendirilen Bilge Olgaç'ın "Linç" ve sendikalaşmayı, emekçi sorunlarını konu edinen Ertem Göreç'in "Karanlıkta Uyananlar" filmleri gösterime sunulacak.

Programda, Türk sinemasının kült filmleri arasında gösterilen Ömer Lütfi Akad'ın "Vesikalı Yarim"i, artist olmak için köyünden kaçan bir genç kız ile alkolik bir sokak fotoğrafçısı eski bir İstanbul beyefendisinin buruk öyküsünü anlatan, Atıf Yılmaz'ın "Ah Güzel İstanbul" adlı filmi, Memduh Ün'ün melodramik kalıplardan uzaklaşıp, gerçek ve etkileyici bir dram sunduğu "Kırık Çanaklar" da siyah-beyaz Yeşilçam filmleri arasında yer alıyor.

"Bir Günlük Festival"in Dördüncüsü 9 Mayıs'ta
İstanbul Modern Sinema'nın, Sinema Yazarları Derneği işbirliğiyle düzenlediği "Bir Günlük Festival" dizisinin dördüncüsü ise 9 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

"Medyanın Marifetleri" başlıklı seçkide, medyanın, gerçeği aktarırken değiştirmesi ve biçimlendirmesi üzerine sinemadan 4 farklı bakış, 4 benzer yorumla sunulacak.

Gösterimde; Sidney Lumet'in "Köpeklerin Günü", Costa Gavras'ın "Çılgın Şehir", Oliver Stone'un "Katil Doğanlar" ve Barry Levinson'ın "Başkanın Adamları" filmleri yer alıyor.


Sanatsal Haber  2.05.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.