Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

8 YENİ FİLM GÖSTERİMDE

Bu hafta üçü yerli yapım, biri animasyon, sekiz yeni film gösterimde.

Stark Trek, Milk, Tetikçi 2, Kan Kitabı ve çizgi film Igor ile yerli yapımlar Usta, Nokta ve Ali'nin Sekiz Günü, sizlere tanıtacağımız haftanın yenileri.

STAR TREK
Yönetmenliğini J . J. Abrams'ın üstlendiği Star Trek'in başrollerini Chris Pine, Zachary Quinto, Simon Pegg, Eric Bana ve Winona Ryder paylaşıyor.

Aksiyon dolu bir bilim kurgu olan filmde, yeni yüzler, genç ve cesur mürettebatıyla sinemaseverlerin karşısına çıkan Atılgan Uzay Gemisinin, insanoğlunun daha önce gitmediği yerlere ulaşma serüveni hikaye ediliyor.

MİLK
Ünlü yönetmen Gus Van Sant imzasını taşıyan Milk'de, filmdeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Oscarı'nı kazanan Sean Penn, Josh Brolin, Emile Hirsch, Diego Luna ve James Franco oynuyor.

70'li yılların sonunda geçen filmde, eşcinsel olduğunu gizlemeden, ölümü göze alarak, bu konudaki hakların savunuculuğunu üstlenen ilk politikacı Harvey Milk'in gerçek yaşam öyküsü konu alınıyor.

TETİKÇİ 2:YÜKSEK GERİLİM
Mark Neveldine ve Brian Taylor'un birlikte yazıp yönettiği Tetikçi 2: Yüksek Gerilim'de Jason Statham, Amy Smart, David Carradine, Clifton Collins Jr., Dwight Yoakum ve Efren Ramirez rol alıyor.

Serinin ikinci filminde, Meksika çete lideri El Huron'la, Çin Suç Örgütü'nün başı Poon Dong'dan kaçan Chev Chelios'un, adrenalin yüklü macerası konu ediliyor.

KAN KİTABI
Yönetmen John Harrison'un, Clive Barker'ın kitabından beyazperdeye uyarladığı Kan Kitabı'nın başrollerinde Sophie Ward, Jonas Armstrong, Paul Blair ve Romana Abercromby var.

Filmde, doğa üstü olayların varlığını kanıtlamaya çalışan doktor Mary Florescu'nun, yanına, iki dostu ve iş arkadaşı Reg ve Simon'ı aldıktan ve nedenleri belli olmayan cinayetlerin işlendiği bir eve yerleşmesi ardından yaşanan korku dolu olaylar ele alınıyor.

IGOR
Yönetmenliğini Anthony Leondis'in yaptığı Igor, haftanın minik sinemaseverlere yönelik tek animasyonu.

Klasik canavar filmlerine farklı bir bakış açısı sunan eğlenceli çizgi filmde, sürekli aşağılanan bir laboratuvar asistanı olmaktan bıkan Igor'un komik serüveni anlatılıyor.

USTA
Yönetmen Bahadır Karataş'ın, senaryosunu Ayfer Tunç'la birlikte kaleme aldığı ilk uzun metraj çalışması Usta'da Yetkin Dikinciler, Fadik Sevin Atasoy, Hasibe Eren ve Şevket Çoruh rol alıyor.

Geçtiğimiz yaz Eskişehir'de çekilen filmde, yaşamında önceliği uçak yapma tutkusuna veren motor ustası Doğan'la, hırslı ve inatçı karısı Emine'nin dramatik ilişkileri konu ediliyor.

NOKTA
Senaristliğini ve yönetmenliğini Derviş Zaim'in yaptığı Nokta'da Mehmet Ali Nuroğlu, Serhat Kılıç, Mustafa Uzunyılmaz, Şener Kökkaya ve Settar Tanrıöğen oynuyor. Filmde, işlediği bir suç yüzünden çektiği azaptan kurtulmaya çalışan Ahmet adındaki bir adamın öyküsü ele alınıyor.

ALİ'NİN SEKİZ GÜNÜ
Cemal Şan'ın yazıp yönettiği Ali'nin Sekiz Günü'nde başrolleri Serdar Orçin, Begüm Birgören, Ufuk Bayraktar ve Uğur Polat paylaşıyor.

Filmde, hayatı evi ve bakkal dükkanı arasında geçen Ali'nin, mahalleye yeni gelen Zeynep adlı kıza aşık olması sonrasında başından geçenler işleniyor.


Sanatsal Haber  9.05.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.