Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

4 YENİ FİLM VİZYONDA

Adab-ı Muaşeret, Melekler ve Şeytanlar, Hannah Montana: The Movie ile Coraline ve Gizli Dünya gösterime girdi.

Adab-ı Muaşeret
Hababam Sınıfı’nın bize sevdirdiği tarzda bir lise komedisi olan Adab-ı Muaşeret 29 Şubat Lisesi'sinde kızlar ve erkekler arasında iki ayrı grubun maceralarını konu alıyor.

Matematik öğretmeni olan babası Nurettin Bey’le birlikte okul değiştirme rutinlerinin sıklaşması, hayatın ona sunduklarıyla kendi istekleri arasında düzgün bir denge kurmaya çalışan Aykut'u bunaltmaya başlamıştır. Ne var ki bu sefer yapacakları okul ve şehir değişikliği, Aykut’un hayatında bambaşka bir kapı aralayacaktır.

29 Şubat Lisesi'sinde kızlar ve erkekler arasında iki ayrı grup vardır. Kızların grubu 'Adab-ı Muaşeret', erkeklerin grubu ise 'Mokokolar'dır. Ne var ki karşılaştıkları andan itibaren aklından çıkaramadığı yakışıklı genci, okulun ilk günü karşısında gören Zeynep ne olduğunu şaşırır. İlk görüşte aşk neymiş işte o anda anlar. Ve Zeynep gibi en yakın dostları da öğrenecektir ki, gerçek aşkın karşısında “Adab-ı Muaşeret kuralları” dahi duramayacaktır.

Melekler ve Şeytanlar
Küresel bir fenomen haline gelen The Da Vinci Code/ Da Vinci Şifresi’nin ardındaki ekip, Dan Brown’ın çok satan romanından uyarlanan ve merakla beklenen Angels & Demons/ Melekler ve Şeytanlar için geri dönüyor.

Robert Langdon, Illuminati olarak bilinen gizli bir kardeşliğin tekrar ortaya çıktığına dair kanıtlar bulduğunda, bu gizli organizasyonun en büyük düşmanı olan Katolik Kilisesi’nin varlığına yönelik ölümcül bir tehditle yüzyüze gelir. Illuminati’nin durdurulması olanaksız bir saatli bombaya benzediğini öğrenen Langdon, Roma’ya giderek orada İtalyan bilim insanı olan Vittoria Vetra ile güçlerini birleştirir.

Hannah Montana: The Movie
Miley Stewart, gizli pop-star kimliği ile okulu ve arkadaşları arasında denge kurma mücadelesi vermektedir. Ancak hızla artan şöhreti ve popülerliği özel hayatına egemen olunca herşeyi oluruna bırakır. Bunun üzerine babası, gerçeklerle yüz yüze gelmesi için onu Tennesse’deki Crowley Corners’taki evine çağırır.

O andan itibaren Hannah Montana’nın bile hayal edemeyeceği çapta eğlence, kahkaha ve romantizm dolu bir macera başlayacaktır.

Coraline ve Gizli Dünya
İngilizce seslendirmesini Dakota Fanning’in yaptığı Coraline Jones, 11 yaşında meraklı, maceraperest ruhlu ve biraz tombulca bir kız çocuğudur. Anne-babasıyla ile beraber Michigan’dan Oregon’a yeni taşınmıştır.

Arkadaşlarını kaybeden ve ailesi işiyle gücüyle meşgul olduğu için canı sıkılan Coraline, yeni çevresinde biraz heyecan yaratacak birşeyler bulmaya çalışır. Kendi yaşıtı olan Wybie Lovat adlı bir çocukla arkadaş olur. Onunla beraber yaşlı komşularını ziyaret etmeye başlarlar.

Bu ziyaretlerden sonra Coraline artık yeni çevresinin çok farklı bir dünya olduğunu düşünmeye başlamıştır. Gizli bir kapı keşfeden Coraline öbür tarafına geçip esrarengiz bir geçitten yürüyünce kendi hayatının diğer versiyonuyla karşılaşır. Diğer Dünya’ya yaptığı bu fantastik ziyaret kısa süre sonra tehlikelerle dolu bir serüvene dönüşür. Coraline’in evine geri dönüp ailesini kurtarması gerekmektedir.


Sanatsal Haber  15.05.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.