İstanbul'daki Şişhane Metro..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BİZANS VE OSMANLI CANLANIYOR

ABD'de 2008'de "Yılın Genç Ressamı" ödülünü kazanan ressam Neslihan Öner'in yapıtları sanatseverlerle buluştu.

İstanbul'daki Şişhane Metro İstasyonu'nda sergilediği 15 metrekarelik Osmanlı-Bizans sentezi çalışmasıyla tanınan Öner'in sergisi, Tatbiki Sanat Galerisi'nde açıldı.

Sanatçının yeni sergisinde de karışık teknik ile çalıştığı tabloları yer alıyor. Sanatçı resimlerinde, genellikle tamircilerin kullandığı üstüpüyü (gemi kalafatında, işliklerde, buharlı makinelerde, temizlik işlerinde ve otomobilcilikte kullanılan kendirden yapılmış iplik parçaları) farklı bir biçimde malzeme yaparak tuval üzerinde üçüncü boyutu yakalıyor.

Kuzey Amerika Türk Toplumu (KATTOK) tarafından Bizans çalışmasıyla 2008 yılının genç ressamı seçilen Öner, Bizans kültürüne yaptığı çağdaş gönderme ile The Washington Times ve New York Daily News gazetelerine de haber oldu. Öner, bu sene Ocak ayında da İngiltere'deki dünyaca ünlü galerisi Saatchi tarafından "günün sanatçısı" seçildi.

Sanatçı, Yeni Melek Gösteri Salonu'ndaki rock konseri etkinliğinde, dans, müzik ve tiyatro mesajlı resim performansıyla ilgi çekerken, Kartal Belediyesinin düzenlediği etkinlikte de 190 ilköğretim öğrencisiyle 105 metrekarelik tek parça resim çalışmasına imza attı. Çalışma, Guinness Rekorlar Kitabına aday oldu.

Şimdiye kadar 137 çalışması koleksiyonlara girmiş olan sanatçının bir eseri de RH Sanat Dergisi müzayedesinde satıldı. Yazarlık yanını, sanat yazıları ve güncel yazılar ile pekiştiren Neslihan Öner, bir internet sitesinde köşe yazarlığı da yapıyor.

Sanatçının Tatbiki Sanat Galerisi'ndeki sergisi, 30 Hazirana kadar İstanbullu sanatseverleri bekliyor.


Sanatsal Haber  8.06.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.