Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘ALTIN KOZA’ BAŞLIYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen ve bugün film gösterimleriyle başlayan 16. Altın Koza Film Festivali kapsamında yarın resmi açılış töreni ve ''Ağaçsız Dağ'' filminin gösterimi yapılacak.

Festival düzenleme komitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, festivalin resmi açılış töreni, yarın akşam Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenecek.

Sunuculuğunu Şebnem Dönmez'in üstleneceği geceye, ulusal ve uluslararası sinema konukları, medya ve kent protokolü katılacak. Kerem Görsev ve Elif Çağlar Muslu'nun vereceği mini konser ise geceye renk katacak.

Törende gösterilecek, yönetmenliğini So Yong Kim'in üstlendiği Güney Kore yapımı açılış filmi ''Ağaçsız Dağ'' (Treeless Mountain), Berlin Film Festivali'nde ''Ekümenik Jüri Ödülü'', Dubai Film Festivali'nde ''En İyi Film Ödülü'', Pusan Film Festivali'nde ''Netpac Ödülü'' ve Tokyo Film Festivali'nde ''Filmex Jüri Özel Ödülü''nü aldı.

Anneleri, evi terk eden babalarını bulmak için gidince yaz tatilini teyzelerinin yanında geçirmek zorunda kalan iki küçük kardeşin öyküsünün anlatıldığı film, yönetmenin hayatından kesitler taşıyor.

Filmin yönetmeni So Yong Kim ile yetenekli çocuk oyuncular Hee Yeon Kim ve Song Hee Him de festivalin açılış törenine katılmak için Adana'ya gelecek.

ALTIN KOZA'YA YILDIZ YAĞMURU

Bu arada, festival, pek çok tanınmış ismin Adana'da buluşmasına sahne olacak.

Festival kapsamında Nuri Bilge Ceylan, Meltem Cumbul, Özgü Namal, Altan Erkekli, Şebnem Dönmez, Ferhat Göçer, Mazlum Çimen, Murat Han, Derya Alabora, Başak Köklükaya, Ece Uslu, Kerem Görsev, Nilüfer Açıkalın, Filiz Akın, Aytaç Arman, Şerif Sezer, Rutkay Aziz, Nur Sürer, Menderes Samancılar, Bulut Aras, Rıza Akın, Yusuf Sezgin, Cahit Berkay, Selma Güneri, Ekrem Bora, Selda Alkor, Atilla Saral, Umut Sezgin, Yılmaz Köksal, Sırı Süreyya Önder, Yılmaz Duru, Ahmet Selçuk İlkan, Temel Gürsu, Mustafa Üstündağ, Ahmet Mümtaz Taylan ve Ayçin İnci Taylan Adana'ya gelecek.

12 FİLM YARIŞACAK

Festivali kapsamında her yıl düzenlenen Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışmasında bu yıl 12 film yarışacak. Yarışacak filmler, şunlar:
"Pelin Esmer '11'e 10 Kala', Cemal Şan 'Dilber'in Sekiz Günü', Ümit Ünal 'Gölgesizler', Murat Düzgünoğlu 'Hayatın Tuzu', Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan 'İki Dil Bir Bavul', Aslı Özge 'Köprüdekiler', Atalay Taşdiken 'Momo-Kızkardeşim', Yeşim Ustaoğlu 'Pandora'nın Kutusu', Tayfun Pirselimoğlu 'Pus', Semih Kaplanoğlu 'Süt', Mahmut Fazıl Coşkun 'Uzak İhtimal, Erden Kıral 'Vicdan."


Sanatsal Haber  8.06.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.