Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

FRANSA’DA ‘TÜRK MEVSİMİ’ BAŞLIYOR

1 Temmuz'da Fransa'da başlayacak ve 9 ay sürecek 'Türk Mevsimi' organizasyonunda 300'ü aşkın etkinlik gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı sert tutumuyla bilinen Fransa'ya Temmuz ayından itibaren 'Türk damgası' vurulacak.

1 Temmuz'da Fransa'da başlayacak ve 9 ay sürecek 'Türk Mevsimi' organizasyonunda 300'ü aşkın etkinlik gerçekleştirilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı ile Cultures France'in ortaklaşa yürüttükleri, her iki ülkenin Dışişleri ve Kültür bakanlıklarının denetledikleri 'Fransa'da Türk Mevsimi' organizasyonu 1 Temmuz'da başlayacak ve 31 Mart 2010'da sona erecek. 41 kentte 300'ün üzerinde etkinlik düzenlenecek.

Türk Mevsimi açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de ekim ayında Grand Palais'deki bir sergi için Paris'te olacak.

Türkiye'nin yurtdışında gerçekleştireceği en kapsamlı organizasyonlar arasında yer alan 'Türk Mevsimi' etkinlikleri Türkiye ve Fransa tarafından ortaklaşa finanse edilecek ve yaklaşık 24 milyon euroya mal olacak. Paris'in simgesi olan Eyfel Kulesi 8 Ekim'den 29 Ekim'e kadar kırmızı ve beyaz renklerle aydınlatılacak.

Etkinlikler kapsamında 4 Temmuz'da Anadolu Ateşi ve Mercan Dede, Eyfel'in bulunduğu Trocadero Meydanı'nda sahne alacak. Louvre Müzesi'nin bahçesine de Türk kahvehanesi inşa edilecek.

Paris'in ünlü Trocadero Meydanı'nda düzenlenecek halka açık etkinlikte, sufi müziği elektronik ritimlerle birleştiren Mercan Dede, dansçıları ve müzisyenleri eşliğinde bir konser verecek. Anadolu Ateşi de 28 Kasım-4 Aralık tarihlerinde Paris'ten sonra Lyon, Clermont Ferrand, Strasbourg şehirlerinde de sahne alacak.

360 Derece Tarih Araştırma Derneği tarafından yürütülen proje kapsamında 30 kürekli ve yelkenli Kybele gemisi, Foça'dan yola çıkıp, Yunanistan, İtalya, Korsika ve Monako'ya uğrayarak, 1 Temmuz'da Marsilya limanına varacak. Marsilya'da 3 hafta kalacak gemide, sergi, panel ve konferanslar gerçekleştirilecek.

17 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde Louvre Müzesi'ne bağlı Tuileries bahçelerinde mimari tasarımı Han Tümertekin tarafından gerçekleştirilen bir Türk kahvehanesi inşa edilecek. Mekanda konserler, dans ve kukla gösterileri de olacak, Türk kahvesi ikram edilecek.

Fransa Milli Kütüphanesi'nde Yaşar Kemal'e özel bir gece düzenlenecek. Kütüphanenin koleksiyonundaki Türk yapıtları bir ay boyunca Ayın Hazineleri etkinliği çerçevesinde sergilenecek.


Sanatsal Haber  30.06.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.