Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

JACKSON ZİRVEDE

Ünlü sanatçı, ölümünün ardından müzik endüstrisinde tekrar zirveye yerleşti.

Michael Jackson, ölümünün ardından müzik endüstrisinde tekrar zirveye yerleşirken, ilk sahneye çıktığı yer olan Harlem'e de ekonomik canlılık kazandırdı.

Pop Kralının 9 yaşındayken kardeşleriyle birlikte ilk sahneye çıktığı Apollo Tiyatrosu'nun da bulunduğu New York'un Harlem bölgesinde, her köşe başına kurulan tezgahlarda sanatçının ürünleri satılıyor.

Albümlerden posterlere, tişörtlerden buzdolabı süslerine Jackson'la ilgili hemen her ürünün tezgahları süslediği Harlem, son bir haftada yerli ve yabancı turistlerin de akınına uğruyor.

Manhattan'da siyahi Amerikalıların yaşadığı bölge olan Harlem'de satışa sunulan Jackson ürünleri, 3-50 ABD Doları arasında fiyatlarla alıcı buluyor.

Jackson ürünleri bölgeye ekonomik canlılık kazandırırken, Apollo Tiyatrosunda ünlü şarkıcı için bugün özel film ve albüm gösterimi düzenleneceği belirtildi.

Pek çok yıldız şarkıcının hayatında da önemli bir yer tutan tarihi tiyatronun hemen yanında bulunan duvar ise Pop Kralı için anı duvarı haline getirildi. Turistlerin, sanatçıyla ilgili duygu ve düşüncelerini yazdığı duvarın özel olarak muhafaza edileceği öğrenildi.

Açık artırma sitesi eBay'den yapılan açıklamada, son 3 günde Michael Jackson'la ilişkili 48 bin ürünün siparişinin verildiği bildirildi.

Jackson'ın ölümünden önce adı açıklanmayan bir kişi tarafından satın alınan internet alan adı www.michaeljacksonmemorial.com'un satışı için bir milyon dolar talep ediliyor.

Jackson, kendisi gibi genç yaşta hayatını kaybeden bir diğer müzik kralı Elvis Presley gibi, ölümünün ardından tekrar müzik listelerinin de en üst sıralarına tırmandı.

Amerika'da, albüm satışlarının sıralandığı ITunes Listesi'nde ilk 10 şarkıdan 9'u Jackson'a ait. Bir başka online satış sitesi Amazon.com'da da en çok satan 15 albümün tamamı sanatçının eski albümlerinden oluşuyor.

Sanatçının Temmuz ayında 50 konser vermeye hazırlandığı İngiltere'de de, 75 albümlük satış listelerinde Jackson'ın 15'e yakın eseri ilk sıralarda yer alıyor.

Başta eBay ve Amazon olmak üzere pek çok online alışveriş sitesinde Jackson'a ait satılan ürünler arasında, posterler, oyuncak bebekler, eski gazete ve magazin kupürleri, konser biletleri, tişörtler ve diğer elbiseler, rozetler, el çantaları ve albümler yer alıyor.

Jackson'ın kullanmaya başlamasıyla birlikte 1980'li yıllarda ünlenen beyaz eldiven, dünyanın en çok satan albümleri listesinde ilk sırada bulunan"Thriller"ın video klibinde giydiği kırmızı deri ceket de internet ve mağazalardan yapılan alışverişlerde en çok rağbet gören ürünler arasında yer alıyor.


Sanatsal Haber  1.07.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.