Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

PARİS ‘TÜRK MEVSİMİ’Nİ YAŞIYOR

Fransa'daki "Türk Mevsimi" etkinlikleri çerçevesinde "Anadolu Ateşi" dans grubunun gösterisi ve "Mercan Dede" grubunun konseri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

10 Bin Kişi İzledi
Paris'in simgesi olan Eyfel Kulesi önündeki alanda gerçekleşen etkinliği, yaklaşık 10 bin kişi izledi.

Basının büyük ilgi gösterdiği etkinlik, "Mercan Dede"nin müzik konseriyle başladı. "Mercan Dede", daha sonra Parisliler'in büyük ilgiyle izlediği semazen gösterisine eşlik etti.

Etkinliğin sonunda "Anadolu Ateşi" dans grubu, Anadolu ezgilerinden derlenmiş danslarıyla ve müzikleriyle davetlileri coşturdu.

Işıklandırılmış Eyfel Kulesi'nin önünde çok sayıda yabancı turistin de izlediği gösteriler, Fransız ve Türk davetlilerden büyük alkış aldı. Havanın da güzel olması nedeniyle, Türk müzik ve danslarını izleyenlerin coşkusuyla, Eyfel Kulesi'nin önündeki etkinlik adeta bayram havasına dönüştü.

Etkinlikler 9 Ay Sürecek
"Türkiye Mevsimi" etkinlikleri, yaklaşık 9 ay sürecek. Paris'in ünlü Louvre Müzesi'nde "Osmanlı Kaftanları" ve Grand Palais'de "Çağlar Boyu İstanbul" konulu sergiler, önemli etkinlikler arasında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Gül Sergi Açılışına Katılacak
Grand Palais'deki serginin açılışını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile birlikte yapması bekleniyor.

Orhan Pamuk, Nuri Bilge Ceylan ve Ara Güler'e Paris'in Anahtarı Verilecek
Bu arada yine etkinlikler çerçevesinde Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe, yazar Orhan Pamuk, yönetmen Nuri Bilge Ceylan ve fotoğraf sanatçısı Ara Güler'e törenle kentin anahtarını verecek.

Etkinlikler kapsamında Fransa'da, başta başkent Paris olmak üzere 70'i aşkın kentte 400'ün üzerinde sanatsal ve kültürel etkinlikle Türkiye tanıtılacak.

Türk Mevsimi'nin Amacı
"Türkiye Mevsimi", Fransız toplumuna, çağdaş Türkiye'nin dinamikleri, yaratıcı farklılıkları, kültür ve mirasının daha iyi tanıtılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

"Türkiye Mevsimi" etkinlikleriyle, iki ülke arasındaki ilişkilerin yoğunluğunun ve tarihsel boyutunun öneminin de bir kez daha gösterilmesi amaçlanıyor.

Etkinliklerin, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin siyasal, ekonomik ve kültürel boyutuna da yeni bir ivme kazandırması planlanıyor.


AA  6.07.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.